Poli Timişoara a fost eliminată din Cupa EHF, după ce a pierdut, scor 26-29, cu Olympiacos Pireu

Poli Timişoara a pierdut cu 29-26 returul de la Atena cu Olympiacos Pireu şi, astfel, alb-violeţii părăsesc Cupa EHF după turul II preliminar, în care s-au calificat direct.

70 afișări
Imaginea articolului Poli Timişoara a fost eliminată din Cupa EHF, după ce a pierdut, scor 26-29, cu Olympiacos Pireu

Poli Timişoara a fost eliminată din Cupa EHF, după ce a pierdut, scor 26-29, cu Olympiacos Pireu

În tur, bănăţenii au bătut campioana Greciei cu mare efort, cu 31-29. În partida din Elada, elevii lui Pero Milosevic au dominat clar prima repriză, însă grecii au revenit în forţă în a doua jumătate a partidei şi nu au mai putut fi opriţi.

La Poli au jucat Antonio Pribanic şi Marius Sadoveac, reveniţi după accidentări. Interul a făcut diferenţa la multe faze cu aruncarea sa în forţă. În formă a fost şi Ludovic Varo, în prima repriză, şi cum Poli a gestionat foarte bine atacurile poziţionale. Cu un joc sigur, Poli a reuşit să se instaleze destul de rapid la conducere.

În a doua jumătate a primei reprize, Timişoara a avut şi o diferenţă de trei goluri. La pauză s-a intrat cu 13-15, o diferenţă de două goluri ce putea fi favorabilă românilor dacă marcau mai mult în deplasare decât acasă.

Un singur gol marcat de timişoreni aproape zece minute

După trecerea pe la vestiare, faţa jocului s-a schimbat total. Poli a marcat un gol timp de aproape zece minute. Aşa ceva nu avea cum să nu o coste pe echipa lui Pero Milosevic. În minutul 37, a venit şi egalarea, prin Tsilis. Olympiacos s-a instalat apoi la conducere, iar din poartă, Poli nu a mai avut acelaşi înger păzitor în Varo. Grecii au început să marcheze tot mai uşor, în timp ce timişorenii au avut şi faze la care au ratat spaţiul porţii la aruncare.

Totuşi, Poli putea şi pierde la un gol sau forţa ca o înfrângere la două goluri să fie la un scor mai mare de 31-29. Nu a fost cazul, deoarece grecii au ajuns să conducă şi cu cinci goluri în minutul 52, la 25-20. Varo s-a revanşat la un gol din poartă în poartă ce a dus diferenţa şa 26-24 în minutul 57. Dar Poli nu a putut reveni şi reduce diferenţa, astfel că, deocamdată, se va concentra doar pe întrecerile interne.

Pentru Poli au marcat: Sadoveac 7, Marjanovic 6, Pribanic 3, Cîmpan 3, Fenici 3, Milosevic 2, Baican 1 şi Varo 1. La greci au înscris: Tziras 9, Mallios 7, Lemos 4, Karvatski 3, Tsilis 2, Mougits 1, Sanikis 1, Tinkir 1 şi Arapakopoulos, 1.

Săptămâna viitoare, Poli joacă duminică meciul-restant de la Vaslui, amânat pentru a pregăti returul cu grecii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici