Pongolle: Nu-l cunosc pe Becali. Dacă m-a numit "negru", instanţele fotbalului trebuie să acţioneze

Jucătorul francez Florent Sinama Pongolle a scris pe Twitter că i s-au adus la cunoştinţă declaraţiile pe care patronul FC Steaua, Gigi Becali, le-a făcut la adresa sa, şi a menţionat că dacă acesta a spus despre el că este "negru", atunci instanţele fotbalistice trebuie să acţioneze.

253 afișări
Imaginea articolului Pongolle: Nu-l cunosc pe Becali. Dacă m-a numit "negru", instanţele fotbalului trebuie să acţioneze

Florent Sinama Pongolle (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mi s-au adus la cunoştinţă declaraţiile preşedintelui Steaua Bucureşti şi nu am întâlnit niciodată această persoană! Nu ştiu dacă este adevărat! Eu, în principiu, condamn orice afirmaţie rasiste, iar, dacă este adevărat, instanţele fotbalului trebuie să acţioneze", a scris Sinama-Pongolle.

Reacţia lui Sinama Pongolle este urmare a unei afirmaţii a patronului stelist apărută pe site-uri din România şi preluată de presa franceză: "Un agent mi l-a propus. Nicoliţă mi-a spus că Pongolle era incredibil. Dar aici nu face fiecare ce vrea ci ce vreau eu. Mi-a spus chiar că este creştin, dar este negru...şi dacă este negru....", a declarat Gigi Becali, conform presei franceze.

Sinama Pongolle a evoluat la echipe ca Liverpool, Blackburn, Atletico Madrid, Sporting Lisabona, Zaragoza şi Saint-Etienne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici