Precizări ale Poliţiei în legătură cu presupusul jaf al naţionalei Rusiei

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti face precizări, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, în legătură cu presupusul jaf ale cărei victime au fost componenţi ai naţionalei de rugby a Rusiei, aflaţi la Bucureşti pentru meciul cu România, din Cupa Europeană de Naţiunilor.

3 afișări
Imaginea articolului Precizări ale Poliţiei în legătură cu presupusul jaf al naţionalei Rusiei

Precizări ale Poliţiei în legătură cu presupusul jaf al naţionalei Rusiei

"La data de 29.10.2007, echipa naţională de rugby a Rusiei s-a cazat la un hotel din Capitală. În ziua de 31.10.2007, în jurul orei 10.00 Secţia 6 Poliţie a fost sesizată de către recepţionerul hotelului cu privire la faptul că din hotel au fost sustrase ghetele de antrenament ale echipei de rugby. Având în vedere sesizarea, la faţa locului s-a deplasat grupa operativă a Secţiei 6 Poliţie, care a constatat că în seara de 30.10.2007, după terminarea antrenamentului jucătorii au lăsat ghetele de antrenament umede, pe holul hotelului, sub calorifere.Ca urmare, reprezentanţii hotelului au dispus ca ghetele să fie depozitate într-o anexă-oficiu, întrucât creau o imagine negativă şi disconfort. Totodată, antrenorul principal al echipei Rusiei a declarat că a fost o neînţelegere şi atât el cât şi sportivii nu au nicio obiecţiune", se arată în comunicatul citat.

Poliţia precizează că, după ce în presă au apărut diverse variante, verificările au fost reluate. "Întrucât la aproximativ două ore de la terminarea cercetărilor, în mass-media au apărut diferite afirmaţii din care rezulta că sportivilor ruşi le-au dispărut ghetele de antrenament, verificările au fost reluate de către Secţia 6 Poliţie, la faţa locului deplasându-se cadre din conducerea subunităţii precum şi grupa operativă. Atât antrenorul echipei, cât şi reprezentanţii hotelului şi-au menţinut declaraţiile, aceştia din urmă precizând că ghetele au fost restituite sportivilor ruşi. Totodată s-a constatat că pe holul etajului unde sunt cazaţi sportivii echipei Rusiei, pantofii de antrenament se aflau în faţa camerelor şi în jurul caloriferelor", menţionează comunicatul citat.

Persoane neidentificate au furat, marţi seară, o parte din echipamentul sportiv - nouă perechi de ghete cu crampoane, cinci perechi de pantofi sport şi mai multe tricouri de antrenament - al componenţilor echipei naţionale a Rusiei, cazaţi la Hotelul Student Parc, din Complexul Lacul Tei, au precizat surse oficiale. Un oficial al delegaţiei echipei de rugby a Rusiei susţine că i s-a oferit suma de 2.000 de euro pentru a afirma că echipamentele jucătorilor ruşi, dispărute, marţi noaptea, din Hotelul Student Parc, din Complexul Lacul Tei, au fost găsite. Oficialul, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a relatat că, după ce echipajele de poliţie au plecat, a venit o doamnă care s-a prezentat a fi din conducerea hotelului şi le-a spus să nu mai declare nimic, că vor primi suma de 2.000 de euro, ca să cumpere ceea ce le-a dispărut. El a adăugat că membri ai delegaţiei ruse caută în prezent, în oraş, ghete pentru jucători. Sursa citată mai susţine că poliţia le-a sugerat jucătorilor ruşi să nu reclame furtul, pentru că oricum plângerea lor nu va fi rezolvată. Reprezentanţii hotelului nu au dorit să facă niciun comentariu.

Surse din cadrul FRR au afirmat că, în realitate, obiectele dispărute nu au fost recuperate, forul rugbystic român urmând să le ofere jucătorilor ruşi zece perechi de ghete.

Echipa Rusiei se află de marţi la Bucureşti pentru meciul cu reprezentativa României din Cupa Europeană a Naţiunilor, întâlnire programată duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici