Premieră în România: Daniela Haralambie, la o etapă de Cupa Mondială la sărituri cu schiuririle

Sportiva Daniela Haralambie (15 ani) va concura, în premieră în istoria săriturilor cu schiurile din România, la o etapă de Cupă Mondială, ea urmând să participe, sâmbătă, la Lillehammer (Norvegia) la debutul sezonului competiţional 2012/2013.

345 afișări
Imaginea articolului Premieră în România: Daniela Haralambie, la o etapă de Cupa Mondială la sărituri cu schiuririle

Premieră în România: Daniela Haralambie, la o etapă de Cupa Mondială la sărituri cu schiuririle (Imagine: www.ladies-skijumping.com)

"Participarea pentru prima dată la Cupa Mondială reprezintă cu siguranţă un vis împlinit. Faptul că am posibilitatea de a concura alături de sportive pe care le admir mă onorează, mai ales că sunt una dintre cele mai tinere participante. Chiar dacă prezenţa aici este o performanţă în sine, îmi doresc să închei competiţia cu un rezultat bun", a declarat Haralambie într-un comunicat. Daniela Haralambie este componentă a naţionalei de sărituri, echipa fiind parte a programului "OMV Move & Jump”.

Daniela Haralambuie a ocupat locul 1 la Campionatul Naţional de Sărituri cu Schiurile (2011, 2012), a câştigat cea de-a doua etapă a Turneului celor Patru Trambuline pentru Copii (2008) şi s-a clasat în primii 20 la Cupa FIS de la Pohla, Germania (2011) şi la Cupa Continentală de la Zakopane, Polonia (2012).

Antrenorul coordonator al echipei de sărituri cu schiurile a României, Florin Spulber, consideră că Haralambie poate obţine rezultate notabile, în ciuda vârstei sale.

"Suntem încrezători în potenţialul Danei, care ne-a demonstrat în ultimii ani, prin rezultatele înregistrate, că are toate atributele necesare unei sportive de talie internaţională. Deşi are o vârstă fragedă, avem încrederea că forma ei fizică şi tehnică bună îi vor permite obţinerea unei poziţii cât mai bune în clasamentul final. Participarea pentru prima dată a unei săritoare din România în Cupa Mondială ne bucură şi ne dă încrederea că şi alte sportive talentate din lotul naţional vor concura, în anii care vor urma, în competiţii de o asemenea amploare", a completat Spulber.

Cupa Mondială de la Lillehammer va cuprinde două manşe şi se va desfăşura pe o trambulină cu dimensiunea de 100 de metri. 58 de sportive din 16 ţări sunt înscrise în prima manşă, iar 30 dintre acestea vor avea acces în manşa secundă, calificarea făcându-se în ordinea descrescătoare a punctajului acumulat în prima rundă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici