Premieră mondială în fotbal. Athletic Bilbao joacă două finale ale Cupei Regelui Spaniei într-o singură lună

  • Athletic Bilbao s-a calificat în finala Cupei Regelui Spaniei, după ce a eliminat-o în două manşe, în prelungirile semifinalei, pe Levante.
  • După timpul regulamentar al manşei secunde, scorul a fost egal 2-2 la general.
310 afișări
Imaginea articolului Premieră mondială în fotbal. Athletic Bilbao joacă două finale ale Cupei Regelui Spaniei într-o singură lună

Pentru prima dată în istoria fotbalului mondial, o echipă de club va avea ocazia să dispute două finale ale unei competiţii în acelaşi an, la distanţă de doar 2 săptămâni.

Athletic Bilbao s-a calificat, joi seara, în finala ediţiei 2020-2021 a Cupei Regelui Spaniei, eliminând în semifinală pe Levante, cu un gol marcat în prelungirile meciului. Athletic va întâlni în finala de pe 17 aprilie pe Barcelona, care a trecut de Sevilla, tot după prelungiri.

Athletic Bilbao va juca cu două săptămâni mai devreme, în compania celor de la Real Sociedad, şi finala ediţiei 2019-2020 a aceleaşi competiţii, care a fost amânată din cauza pandemiei, bifând astfel o premieră mondială.

În manşa a doua a semifinalei, disputată joi seara, Levante a deschis scorul în minutul 17, prin Roger, însă Bilbao a egalat în minutul 30, dintr-un penalty transformat de Garcia. În ultimul minut al reprizei, arbitrul partidei a refuzat acordarea unei lovituri de pedeapsă pentru Levante, după ce a consultat sistemul VAR. Faza s-a repetat în minutul 83, de data aceasta fiind rândul celor de la Athletic să fie intrigaţi de faptul că, după consultarea VAR, arbitrul a decis neacordarea unui
penalty.

Pentru că în manşa tur scorul fusese tot 1-1, s-a trecut la prelungiri. Nici una din echipe nu a riscat prea mult, concentrându-se pe faza defensivă. Golul calificării celor de la Athletic Bilbao a fost marcat cu mult noroc, în minutul 112, şutul de la distanţă trimis de Alejandro Berenguer fiind deviat cu multă şansă în poarta lui Fernandez Abarisketa.

Athletic Bilbao s-a calificat cu scorul general de 3-2 şi va juca finala ediţiei 2020-2021 cu Barcelona, pe 17 aprilie, la Sevilla.

Finala ediţiei 2019-2020 va avea loc pe data de 3 aprilie, pe acelaşi Estadio Olimpico de Cartuja, din Sevilla.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici