Premiile canotajului mondial pe 2023. România a fost nominalizată la "Echipajul Feminin al Anului”

Federaţia Internaţională de Canotaj, World Rowing, a anunţat luni seara câştigătorii premiilor pentru cei mai buni canotori din 2023. Canotoarele campioane mondiale din barca de 8+1 feminin a României au fost nominalizate la "Echipajul Feminin al Anului", dar premiul a mers în Marea Britanie.

89 afișări
Imaginea articolului Premiile canotajului mondial pe 2023. România a fost nominalizată la "Echipajul Feminin al Anului”

Sursa foto: Facebook/Federatia Romana De Canotaj

Sportivele din barca de 8+1, campioane mondiale în 2023, au fost nominalizate la World Rowing Awards 2023, categoria "Echipajul Feminin al Anului".

Câştigătorii au fost desemnaţi de World Rowing luni seara, în cadrul unei ceremonii oficiale.

Un hat-trick în Cupa Mondială şi un titlu la Campionatele Mondiale de canotaj i-au adus lui Oliver Zeidler din Germania premiul pentru echipajul masculin al anului.

Premiul pentru echipajul feminin al anului a revenit Marii Britanii, Emily Craig şi Imogen Grant fiind neînvinse în acest sezon, fiind încoronate campioane mondiale şi depăşind cel mai bun timp mondial în clasa lor, la dublu vâsle feminin, categorie uşoară.

Succesul Olandei la Campionatele Mondiale de canotaj a făcut ca Francesco Fossi să primească şi titlul de Antrenorul anului 2023.

Australia a plecat acasă cu premiul pentru echipajul paralimpic al anului, câştigat de Nikki Ayers şi Jed Altschwager.

Caryn Davies, din SUA, triplă campioană olimpică şi de patru ori campioană mondială, a primit medalia Thomas Keller, cea mai înaltă distincţie în canotaj, prin care se recunoaşte o carieră internaţională excepţională. Distincţia a fost numită după regretatul preşedinte al World Rowing (la acea vreme FISA), Thomas Keller.

România a câştigat aurul anul acesta la Campionatele Mondiale de Canotaj de la Belgrad, în proba de 8+1 feminin (W8+), proba regină a canotajului. Echipajul compus din Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel, Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Amalia Bereş, Magdalena Rusu, Adriana Adam, Iuliana Buhuş şi Ştefania Petreanu a făcut atunci o cursă cu un finish extraordinar şi, cu un timp de 06:01.28, s-au impus în faţa echipajelor din Statele Unite şi Australia.

Cu toate acestea, titlul a mers anul acesta la Emily Craig şi Imogen Grant, campioanele mondiale de canotaj 2023 la dublu vâsle feminin, categorie uşoară, care şi-au păstrat titlul din 2022. De asemenea, perechea a stabilit un nou cel mai bun timp mondial la această clasă de bărci la Cupa Mondială de canotaj II 2023.

Ceea ce a impresionat poate şi mai mult este faptul că de la începutul Olimpiadei, Craig şi Grant nu au pierdut nicio cursă în super-competitiva categorie de dublu vâsle.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici