Presa italiană: Mutu ar putea demonstra că nu este recidivist

Atacantul român Adrian Mutu, care a fost depistat pozitiv cu sibutramină, ar putea să demonstreze că nu e recidivist şi că primul său test pozitiv din carieră, pe vremea când evolua la Chelsea, a venit în urma unui abuz din partea clubului londonez, informează presa italiană.

23 afișări
Imaginea articolului Presa italiană: Mutu ar putea demonstra că nu este recidivist

Presa italiană: Mutu ar putea demonstra că nu este recidivist (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noutatea situaţiei lui Mutu, depistat pozitiv cu sibutramină după meciul Fiorentina-Bari, de la 10 ianuarie, este faptul că jucătorul român se află în faţa a două posibilităţi. Poate dovedi că prima sa suspendare pentru dopaj, ce i-a fost dictată când juca la Chelsea, a venit ca urmare a unui abuz. Altfel, Mutu va suporta în caz de recidivă toate consecinţele aferente. Şi nu sunt puţine", notează cotidianul Corriere dello Sport.

Potrivit site-ului sportnews24.it, Mutu ar putea încerca să arate că testul antidoping efectuat de Chelsea nu includea şi analiza pentru detectarea cocainei: "Jucătorul român poate în fapt dovedi că testul antidoping neanunţat efectuat la Chelsea nu prevedea analiza pentru detectarea cocainei, lucru care a fost însă făcut. În acest caz, jucătorul ar putea fi acuzat doar de comportament necinstit pentru episodul din Anglia".

Mutu a fost pentru prima oară în carieră depistat pozitiv la finalul anului 2004, pe vremea când evolua la clubul Chelsea Londra. Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping, iar clubul din Premier League a decis să ceară la FIFA despăgubiri internaţionalului român.

Corriere dello Sport notează că, în cazul în care va putea demonstra că nu este vorba de o recidivă, Mutu riscă o suspendare de cel mult un an: "În primul caz de utilizare a sibutraminei, ar putea fi, probabil, un proces pentru neglijenţă şi o condamnare care variază de la o simplă admonestare până la suspendarea de maxim un an. În a doua situaţie, jucătorul formaţiei Fiorentina riscă o suspendare între unul şi patru ani. Ceea ce în practică ar înseamna să spună adio fotbalului", menţionează Corriere dello Sport.

Atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a fost depistat pozitiv cu sibutramină în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei, a anunţat, joi, Comitetul Olimpic Italian (CONI).

Sibutramina, substanţă folosită în tratamentul obezităţii, acţionând prin reducerea senzaţiei de foame, figurează pe lista produselor interzise de către Agentia Mondială Antidoping.

Partida Fiorentina - Bari s-a disputat la 10 ianuarie şi s-a încheiat cu scorul de 2-1, pentru echipa gazdă. Mutu a fost titular în acel meci şi a marcat în mintul 38, aducând egalarea pentru Fiorentina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici