Presa italiană: Ovaţii pentru fenomenul Mutu

Presa italiană de luni laudă prestaţia atacantului echipei Fiorentina, Adrian Mutu, revenit după accidentare la meciul cu Genoa, scor 3-1, în care a marcat un gol şi a dat o pasă de gol, subliniind că românul este de neînlocuit la formaţia toscană.

13 afișări
Imaginea articolului Presa italiană: Ovaţii pentru fenomenul Mutu

Presa italiană: Ovaţii pentru fenomenul Mutu (Imagine: Mediafax Foto)

"Revenit după o accidentaree, a încântat imediat Fiorentina cu o pasă pentru Santana la primul gol şi cu un splendid şut la reuşita sa. Prandelli l-a înlocuit în minutul 72, pentru a-i da prilejul să fie ovaţionat de public", a notat agenţia Datasport, care l-a notat pe Mutu cu 8.

"Fenomenul şi-a făcut simţită prezenţa imediat. Un gol şi o pasă pentru a încheia partida în decursul a zece minute şi apoi atâtea faze care au produs panică în apărarea echipei Genoa. De neînlocuit", a scris cotidianul Il Mascalzone. Această publicaţie i-a acordat lui Mutu 7,5.

Site-ul calciodoc scrie că Mutu a făcut lucruri senzaţionale şi l-a notat cu 7. "După opt miute a încercat să-l surprindă pe Scarpi cu o foarfecă. Este meritul său la primul gol al Fiorentinei, după ce i-a dat o pasă senzaţională lui Santana, care nu s-a gândit de două ori şi a trimis mingea în poartă. Al doilea gol al Fiorentina a fost un şut splendid de la distanţă. Şi în repriza secundă a trmis pase de manual pentru coechipierii său. A ieşit cu 20 de minute înainte de final, Prandelli i-a oferit ovaţiile publicului în picioare", a notat calciodoc.

Fiorentina.it i-a acordat lui Mutu nota 8: "O foarfecă frumoasă în primele minute, dar Scarpi este la post. O pasă pentru Santana la 1-0. Apoi marele gol de 2-0. Fenomenul s-a întors, ovaţii pentru el".

Site-ul Fiorentinanews.com, care l-a notat pe român cu 7,5, a scris că lui Mutu nu i se putea cere mai mult decât ce a făcut duminică. "La revenirea în teren i-a desfătat pe toţi cu o spectaculoasă foarfecă, o pasă pentru Santana şi un gol perfect", a subliniat sursa citată.

Calciotoscano.it menţionează că atunci când atinge balonul, Mutu provoacă teamă. "Fenomenul s-a întors şi se vede. Golul de 2-0, o torpilă impresionantă", scrie calciotoscano, care l-a notat pe Mutu cu 7.

Site-ul Firenzeviola scrie că Mutu este "de pe altă planetă". "A profitat de greşeala apărării echipei Genoa şi a făcut o foarfecă de sport publicitar. Dacă nu era Scarpi ar fi fost un gol aplaudat. Implacabil când la marginea careului preia balonul şi marchează cu o precizie de chirurg. Fiorentina a făcut bine şi fără el, dar să-l aibă din nou în teren este o altă poveste", a menţionat sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici