Presa scoţiană: Petrescu a primit răsplata inspiraţiei sale

Cotidianul The Herald a notat, joi, că tehnicianul Dan Petrescu a primit răsplata inspiraţiei şi inventivităţii sale prin rezultatul de egalitate înregistrat de Unirea Urziceni la Bucureşti, în meciul cu Glasgow Rangers, scor 1-1.

9 afișări
Imaginea articolului Presa scoţiană: Petrescu a primit răsplata inspiraţiei sale

Presa scoţiană: Petrescu a primit răsplata inspiraţiei sale (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Lovitura de ciocan a lui Onofraş refuză un succes capital", a titrat The Herald. "Când ceasul ticăia, gloria i s-a arătat lui Onofraş, care a frânt cu un şut nemaipomenit rezistenţa eroică a lui Rangers şi a adus un punct preţios românilor, care rămân în cursa calificării, în urma Sevillei. Petrescu a primit răsplata inspiraţiei şi inventivităţii sale. Rangers nu îşi doreşte să revină prea curând în această parte a lumii", a scris jurnalul scoţian.

Sunday on Mail a notat că "tavanul s-a prăbuşit pe Rangers cu două minute înainte de final, când Onofraş a prins un trasor de neoprit, care l-a bătut pe McGregor". "Antrenorul Petrescu va fi încântat să recunoască pierderea pariului", menţionează sursa citată.

Postul STV a precizat: "Un gol marcat în final de Onofraş înhaţă gloria pe care o putea avea Rangers. Golurile lui McCulloch şi Onofraş au asigurat un final electric unui meci îmbibat de apă".

Cotidianul The Scottish Sun a scris că doar două minute au despărţit-o pe Rangers de un rezultat mare. "Rangers s-a bătut la baionetă în noroiul de la Bucureşti. O reuşită superbă a lui Onofraş a fost de ajuns pentru ca Rangers să primească un şut în Balcani. Oamenii lui Smith fuseseră extraordinari, se părea că îşi vor lua revanşa pentru acel 4-1 de pe Ibrox. Bucureştiul a fost năpădit de o ploaie torenţială, stadionul întorcându-se la zilele negre ale estului Europei. Primitiv e singurul cuvânt pentru a-l descrie. McCulloch a fost aproape de a deveni erou, dar Onofraş a adus egalarea cu o reuşită superbă. Remiza a refăcut puţin din mândria rănită a lui Rangers, care chiar merita să câştige", a notat sursa citată.

The Scottish Sun face un comentariu dur la adresa condiţiilor din stadion şi din Bucureşti în general: "În afară de acest egal, nu are de ce să-ţi placă Bucureştiul. Oamenii nu sunt prea plăcuţi, străzile sunt murdare şi chiar şi vremea face oraşul Glasgow să pară subtropical. Ploaia nu s-a oprit de când echipa a aterizat în capitala României. Sigur, stadionul are numai locuri pe scaune, dar în acest secol oamenii n-ar trebui să stea afară în astfel de condiţii groaznice, uzi până la piele şi riscând hipotermia. Și, gândiţi-vă, asta e chiar şi la masa presei".

Ziarul The Scotsman a titrat: "Golul miraculos al lui Onofraş o lasă pe Rangers în noroi": "Ploaia care a căzut toată ziua a a făcut câmpul de joc alunecos, dar pe care se putea juca. Onofraş a prins un şut fabulos, iar McGregor n-a mai avut ce face".

Publicaţia The Times a menţionat că uşa Ligii Campionilor se închide uşor pentru Rangers. "E greu de suportat să fii egalat cu două minute înainte de final. Onofraş a trimis o lovitură surprinzătoare, nici el nu se aştepta să îi iasă o asemenea realizare. N-a fost o noapte de Liga Campionilor. Stadionul Steaua nu se ridică la nivelul unor asemenea pretenţii, fiind neacoperit pe trei părţi", a scris The Times.

Cotidianul Daily Mail scrie că "golul uluitor" al lui Onofraş a anulat reuşita lui McCulloch, Unirea speculând o ultimă oportunitate.

Unirea Urziceni a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), meciul disputat, miercuri, pe stadionul Steaua, în faţa formaţiei scoţiene Glasgow Rangers, în runda a patra a grupei G a Ligii Campionilor.

Vezi aici rezumatul video al meciului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici