Preşedintele CIO laudă pregătirile pentru Paris 2024 după vizita la satul olimpic

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a lăudat pregătirile pentru Jocurile Olimpice Paris 2024 de anul viitor, după ce a vizitat vineri satul olimpic.

58 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CIO laudă pregătirile pentru Paris 2024 după vizita la satul olimpic

Bach şi membrii din comitetul executiv al CIO au încheiat o vizită de patru zile la Paris cu o trecere şi pe la satului olimpic din departamentul Seine Saint-Denis, la nord de centrul Parisului, plimbându-se prin cele 86 de clădiri care vor avea peste 14.500 de paturi pentru sportivi.

"Întotdeauna este un moment extraordinar să te afli într-un sat olimpic, pentru că, după ce Jocurile se vor încheia, sportivii vor vorbi despre sat", a declarat Bach reporterilor, citat de Reuters.

"Aici va fi inima Jocurilor Olimpice, iar sportivii vor avea condiţii excelente. Din ceea ce am putut vedea aici, este compact, foarte pragmatic, dar şi un peisaj minunat.

"Aş putea continua să laud pregătirile. Nu sunt doar eu, ci întreaga comisie executivă a CIO este foarte fericită, foarte mulţumită de stadiul pregătirilor."

Preşedintele Paris 2024, Tony Estanguet, a declarat că pregătirile sunt pe drumul cel bun.

"Satul sportivilor este în curs de finalizare", a spus el.

"Aşa cum era programat, va fi livrat la începutul lunii martie, astfel încât comitetul de organizare va putea să-l pregătească pentru sportivi la sosirea lor pe 15 iulie."

Vizita a decurs normal, în ciuda unei scurgeri de gaz pe şantier în cursul dimineţii.

Jocurile Olimpice vor avea loc în perioada 26 iulie-11 august, iar după 28 august-8 septembrie, satul sportivilor va deveni un cartier de 2.800 de apartamente, dintre care 25% vor fi scoase la vânzare.

Restul vor fi locuinţe sociale şi apartamente destinate închirierii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici