Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, vizat într-un dosar de tentativă de omor

Poliţiştii şi procurorii bucureşteni au făcut joi 20 de percheziţii, într-un dosar de tentativă de omor în care sunt vizate mai multe persoane, printre care şi preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, potrivit unor surse din Poliţie.

344 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, vizat într-un dosar de tentativă de omor

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, vizat într-un dosar de tentativă de omor

"În această dimineaţă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu Serviciul grupuri infracţionale violente din cadrul Poliţiei Capitalei, efectuează 20 de percheziţii domiciliare, inclusiv la sediile a două societăţi comerciale, urmând a fi puse în executare 26 de mandate de aducere", se arată într-un comunicat de presă comun al celor două instituţii.

Potrivit unor surse din Poliţie, în anchetă ar fi vizate mai multe persoane, printre care şi preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, suspectat că ar fi constituit o grupare infracţională violentă, cu ajutorul unor bodyguarzi, pe care i-ar fi plătit şi cărora le asigura, la nevoie, cazare în Bucureşti. Sursele citate au precizat că Răzvan Pîrcălabu ar fi încercat, prin intermediul acestor bodyguarzi, să se impună în lumea interlopă prin acte de violenţă.

Percheziţiile vizează şi restaurantul Hanul Drumeţului, din Sectorul 6, dar şi sediul firmei Drumeţul Guard, societăţi care ar fi controlate de Pîrcălabu, au precizat sursele citate.

Conform surselor citate, preşedintele Federaţiei Române de Lupte este suspectat de implicare într-un dosar de tentativă de omor în cazul unui scandal care a avut loc la începutul lunii februarie, la Hanul Drumeţului, căruia i-au căzut victime trei persoane membri ai clanului interlop Mogoş, din sectorul 2 al Capitalei.

În noaptea în care s-a produs incidentul, Mogoş ar fi avut un conflict cu un bărbat despre care anchetatorii susţin că ar fi fost şoferul lui Cristian Borcea. În urma acestui conflict, trei persoane care se aflau cu Mogoş au fost bătute, una dintre victime fiind ulterior operată pe creier de două ori, din cauza unor hematoame.

Poliţiştii au demarat o anchetă la câteva zile după producerea incidentului, iar care atunci când au mers să ridice imaginile surprinse de camerele de supraveghere au constat că momentele care surprindeau scandalul fuseseră şterse. Ulterior au fost audiate mai multe persoane, însă ancheta a avansat cu dificultate, în condiţiile în care ar fi fost dificil de stabilit care au fost persoanele de serviciu în noaptea incidentului, au precizat sursele citate.

Cu o zi înainte ca cei trei membri ai grupării Mogoş să fie bătuţi cu bâtele de bodyguarzii de la Hanul Drumeţului, în acelaşi local a fost bătut crunt şi un jucător profesionist de poker.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru MEDIAFAX că, la scurt timp după cele două incidente, Răzvan Pîrcălabu, care este ofiţer MApN, a fost avansat la gradul de maior şi chiar la un moment dat s-ar fi prezentat în faţa poliţiştilor în uniformă militară.

Pentru acţiunea de joi au fost mobilizaţi 200 de poliţişti bucureşteni şi 10 procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Acţiunea a fost sprijinită de Serviciul Român de Informaţii, Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă şi Direcţia Operaţiuni Speciale din IGPR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici