Preşedintele Federaţiei Române de Rugby acuză condiţiile improprii de pregătire ale „stejarilor” pentru meciul cu Spania

  • Cu două zile înainte de meciul de rugby dintre România şi Spania, preşedintele FR Rugby, Alin Petrache, deplânge condiţiile de pregătire ale echipei naţionale.
  • El este de părere că există un sentiment de abandonare pe care jucătorii naţionalei şi managementul Federaţiei îl experimentează în acest zile.
151 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Federaţiei Române de Rugby acuză condiţiile improprii de pregătire ale „stejarilor” pentru meciul cu Spania

Naţionala de rugby a României va întâlni sâmbătă, 20 martie, de la ora 15:00, în cea de-a treia etapă a Rugby Europe Championship, reprezentativa Spaniei. Meciul va avea loc pe stadionul de rugby din Complexul Sportiv Ghencea şi se va desfăşura fără spectatori.
Cu două zile înainte de meci, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, deplânge într-o postare pe facebook condiţiile în care se pregăteşte echipa naţională pentru confruntarea cu ibericii.

„MUDNESS (noroi n.r.). Aşa titrau ziarele britanice în urmă cu câţiva ani când, la un meci de fotbal, terenul arătase foarte rău. Acesta, este din păcate, cuvântul de ordine în 2021 şi pentru Stejari.” scrie Alin Petrache, dezvăluind faptul că există un sentiment de abandonare pe care, atât jucătorii naţionalei, cât şi managementul Federaţiei îl experimentează în acest zile.

„Suntem poate singura naţională masculină cu şanse de a ne califica la o Cupă Mondială şi ne antrenăm la sălile de forţă de la malluri, facem placaje pe teren sintetic şi ne petrecem după-amiezile în autocar, în traficul din Bucureşti.” acuză preşedintele FRR.

„Sigur, cei mai viteji vor spune că pe vremea lor se juca cu zăpadă pâna la brâu şi se reuşeau nişte performanţe extraordinare. Dar în 2021 acel heirup nu mai există. Sportul este o industrie şi când vezi cam la ce detalii s-a ajuns în ziua de azi trebuie să fii conştient că poţi juca din pasiune cam 30 de minute, după care aceea ştiinţă şi calitatea antrenamentului îşi spun cuvântul.” consideră oficialul rugby-ului românesc, care declară că în condiţiile actuale nu mai poate să îi certe, nici el, nici altineva, pe sportivi, în cazul unor rezultate negative.

Petrache acuză faptul că acum, când echipa naţională avea cea mai mare nevoie de stadion şi de condiţii, Arcul de Triumf poate fi văzut doar la televizor.
Postarea lui Alin Petrache este însoţită de imagini de pe terenul de pregătire, îmbibat de apă şi plin de noroi, şi din vestiarele improprii, comparativ cu condiţiile de pregătire ale adversarilor.

„E cineva vinovat? Simte cineva ceva când vede aceste imagini? Mă refer la cei cu putere de decizie.” – întreabă acuzator Petrache.

„Dacă vom câştiga este 100% meritul sportivilor şi al antrenorilor. Dacă nu vom câştiga poate vom avea mai multe şanse anul viitor când jucăm în deplasare şi ei au un teren mai bun.
Indiferent de rezultatul de sâmbătă, eu voi rămâne alături de băieţi şi de staff şi vom lupta până la final pentru calificare.”
a concluzionat preşedintele FRR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici