Preşedintele UEFA plănuieşte noi restricții pe piața transferurilor

Aleksander Ceferin (48 de ani), preşedintele UEFA, a anunţat, miercuri, la o conferinţă la Lisabona, că ia în considerare o serie de măsuri care au ca scop creşterea competitivităţii între cluburi.

2 afișări

Principala măsura ar fi o restricţie asupra numărului de transferuri efectuate de către o echipă, principalul exemplu în acest caz fiind Chelsea care are 38 de jucători împrumutaţi.

Programul de campanie cu care Ceferin a câştigat alegerile s-a bazat întocmai pe limitarea puterii granzilor Europei, în condiţiile în care echipe precum Real Madrid, Barcelona şi Bayern Munchen au acaparat Champions League în ultimele sezoane.

Nu doar restricţiile asupra transferurilor au fost sugerate la conferinţa din Portugalia: ”Trebuie să examinăm mecanisme noi precum taxele de lux, dar mai ales trebuie să ne concentrăm pe criteriile sportive. Trebuie să introducem un număr fix de jucători care pot fi în lotul unei echipei şi nişte reguli de transfer pentru a evita concentrarea excesivă de talente la cluburi. Trebuie să ne gândim dacă actuala formă a pieţei transferurilor poate fi îmbunătăţită. Nu trebuie să ne fie frică să operăm modificări”, a declarat Ceferin, citat de Telegraph.

Deşi preşedintele forului continental susţine că aceste măsuri sunt luate în favoare echipelor mici, astăzi UEFA a anunţat oficial că începând cu sezonul 2018-2019 Anglia, Spania, Italia şi Germania vor avea câte patru echipe direct în grupele Ligii Campionilor.

Întrebat despre decizia de a acorda în plus un loc direct în grupe pentru echipele din marile campionate Ceferin a răspuns: ”Nu putem ignora faptul că primele cinci campionate din Europa aduc 86% din încasări şi iau 60% din ele. Trebuie să fii diplomatic, trebuie să fii deştept.”

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici