Presupusă reţea de dopaj, desfiinţată după arestarea a 18 persoane

Garda Civilă a arestat, vineri, 18 persoane şi a confiscat importante cantităţi de produse dopante în regiunea Valenciei, desfiinţând astfel o presupusă reţea de dopaj, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne din Spania.

131 afișări
Imaginea articolului Presupusă reţea de dopaj, desfiinţată după arestarea a 18 persoane

Presupusă reţea de dopaj, desfiinţată după arestarea a 18 persoane (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"În cadrul operaţiunii Master, 18 persoane au fost arestate, 11 dintre ele au fost puse sub acuzare şi mii de doze de substanţe interzise în sport au fost confiscate. Ancheta, iniţiată în iunie 2011 după analizarea unor documente, a pus în evidenţă existenţa unei reţele constituite din persoane ce locuiau în principal în regiunea Valenciei şi condusă de trei foşti sportivi, care s-au consacrat elaborării unor proiecte de dopaj, aprovizionării, şi în unele cazuri, administrării de substanţe interzise unor sportivi din diferite discipline şi categorii", se arată în comunicatul Ministerului de Interne.

În comunicat, în care nu se menţionează identitatea celor trei foşti sportivi, se precizeză că "trei dintre persoanele arestate, angajate la două spitale şi un azil din Valencia, deturnau produse destinate tratamentelor medicale şi le ofereau reţelei, pentru comercializare imediată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici