PricewaterhouseCoopers a analizat doar criteriile de licenţiere şi nu a auditat cluburile din Liga I

Compania PricewaterhouseCoopers (PwC) România susţine, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că nu a auditat şi nu a emis opinii de audit asupra situaţiilor financiare ale vreunuia dintre cluburile de fotbal din Liga I, pentru care au fost analizate doar criteriile de licenţiere.

37 afișări
Imaginea articolului PricewaterhouseCoopers a analizat doar criteriile de licenţiere şi nu a auditat cluburile din Liga I

PricewaterhouseCoopers a analizat doar criteriile de licenţiere şi nu a auditat cluburile din Liga I (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Cu privire la seria de articole despre concluziile UEFA referitoare la procesul de acreditare de către FRF a cluburilor de fotbal din România, PwC România a ţinut să menţioneze că UEFA verifică anual prin sondaj modul în care federaţiile naţionale de fotbal acordă licenţele cluburilor participante în competiţiile UEFA. Pentru efectuarea acestor verificări UEFA a încheiat un contract general de asistenţă cu PricewaterhouseCoopers Elveţia, care subcontractează diferite firme din reţeaua PwC pentru servicii specifice. Rapoartele întocmite de firmele PwC sunt înaintate către UEFA, iar pe baza constatărilor din rapoarte UEFA dispune măsurile pe care le consideră de cuviinţă.

"În octombrie 2008, UEFA a evaluat modul în care FRF a acordat licenţele cluburilor româneşti participante în competiţiile UEFA. Mandatul PwC România a constat în efectuarea unor verificări pe baza unui checklist standard pus la dispoziţie de către UEFA cu privire la aspecte legate de criteriile de licenţiere (sportive, administrative, juridice si financiare), asupra documentaţiei depuse de cluburile respective la sediul FRF. PwC România şi-a desfăşurat activitatea sub coordonarea nemijlocită a unui director din cadrul UEFA căruia i-a fost transmis raportul cu constatările faptice. Analizele au fost limitate la criteriile de licenţiere şi nu s-au extins asupra situaţiilor financiare ale cluburilor de fotbal. PwC România nu a auditat şi nu a emis opinii de audit asupra situaţiilor financiare ale vreunuia din cluburile de fotbal pentru care au fost analizate criteriile de licenţiere", se menţionează în comunicatul companiei.

Conform raportului inspectorul disciplinar al UEFA, Kemal Kapulluoglu, publicat, miercuri, pe site-ul oficial al FRF, grupările CFR Cluj, FC Dinamo, FC Timişoara, FC Rapid, FC Steaua şi Unirea Urziceni ar fi încălcat cinci articole din Regulamentul UEFA de licenţiere a cluburilor (RULC).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici