Prima clasare pe podium în Cupa Mondială 2022 pentru Vlad Dascălu la mountain bike cross-country

Rider-ul român Vlad Dascălu a obţinând în weekend primul său podium de etapă de Cupă Mondială în 2022, la mountain bike cross-country, terminând pe locul 3 în etapa Mercedes-Benz UCI MTB World Cup – XCO, desfăşurată în Petropolis, Brazilia.

131 afișări
Imaginea articolului Prima clasare pe podium în Cupa Mondială 2022 pentru Vlad Dascălu la mountain bike cross-country

Sursa Foto -Vlad Dascalu, Facebook

Vlad Dascălu a plecat la start de pe poziţia 29, avansând treptat pe poziţiile 9 în turul 2, 6 în turul 3, apoi imediat pe poziţia 3. A preluat conducerea în turul al 5-lea, ca mai apoi, turul 6 să fi fost cel decisiv.

Poziţiile pe podium au fost stabilite în urma unei lupte duse alături de Nino Schurter şi Maxime Marotte, cei care la final au ocupat primele două poziţii.

La doar 24 de ani, Vlad este deja Campion European şi Campion Mondial U23, la mountain bike cross-country, în anul 2019, aducând primul titlul mondial pentru România la această disciplină.

El a reprezentat România la Jocurile Olimpice de vară din 2020 de la Tokyo, unde s-a clasat pe poziţia a 7-a.

Rezultate spectaculoase, care îmi dau certitudinea că Vlad are în faţă un viitor glorios în ciclism. Sunt mândru de el şi îl felicit din tot sufletul!”, a scris pe pagina sa de facebook ministrul sportului Eduard Novak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici