Primă de 3.000 de euro pentru câştigătorii de la CM de scrimă

Câştigătorii probelor individuale din cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă de la Sankt-Petersburg vor primi fiecare câte o primă de 3.000 de euro, o premieră în istoria competiţiei, informează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Primă de 3.000 de euro pentru câştigătorii de la CM de scrimă

Primă de 3.000 de euro pentru câştigătorii de la CM de scrimă

Ocupantul locului doi va primi 2.000 de euro, iar sportivul clasat pe poziţia a treia va fi recompensat cu 1000 de euro.

În probele pe echipe, componenţii echipei de pe primul loc vor primi 4.500 de euro, cei de pe locul doi 3.000 de euro, iar pentru locul trei se vor da 2.000 de euro.

Aceste prime nu sunt atribuite de Federaţia Internaţională de Scrimă (FIE), ci de forul rus, condus de Alişer Usmanov, care ocupă şi funcţia de preşedinte a Confederaţiei Europene de Scrimă şi care a alocat suma de 100.000 de euro pentru premierea sportivilor.

La Campionatele Europene din luna iulie, de la Gand (Belgia), Usmanov a acordat aceleaşi recompense, lucru care nu s-a mai făcut până atunci, deoarece Rene Roch, preşedintele FIE, s-a opus mereu acestei idei, pentru a păstra caracterul de amator al scrimei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici