Prima declaraţie a Simonei Halep după victoria de la Fed Cup: ”Am luptat până la final”

Simona Halep (locul 2 WTA) a dus scorul la 2-1 în semifinala de Fed Cup, contra Franţei, după ce a învins-o pe Caroline Garcia (locul 21 WTA), scor 6-7(6), 6-3, 6-4.

1911 afișări
Imaginea articolului Prima declaraţie a Simonei Halep după victoria de la Fed Cup: ”Am luptat până la final”

Prima declaraţie a Simonei Halep după victoria de la Fed Cup: ”Am luptat până la final”

Halep a revenit superb, a gestionat perfect meciul, iar la final a spus că e gata să intre şi la dublu, dacă scorul va fi 2-2: "Ştiam că va fi mult mai dificil astăzi. Ea a jucat acasă, dar şi eu m-am simţit ca acasă aici. Am luptat până la final şi mă bucur că am reuşit să câştig. A jucat foarte bine la început, a lovit mingea foarte tare, iar eu am fost puţin cam lentă. Am încercat să mă relaxez apoi.

În ultimii ani am început să fac meciuri de acest gen, să nu mai renunţ şi să lupt până la final. Mă cam dor braţele, am şi o durere la coapsă, dar să sperăm că nu vom avea nevoie şi de al treilea. Sunt gata de orice (n.r întrebată dacă ar putea intra în meciul de dublu)", a spus Simona Halep, la finalul partidei cu Caroline Garcia.

În prima zi, Halep a trecut fără probleme de Kristina Mladenovic (locul 66 WTA), scor 6-3, 6-1, iar acum a readus România în avantaj. În al patrulea meci de simplu, Irina Begu va încerca să pună capăt semifinalei. În cel mai rău caz, se va ajunge la dublu.

Caroline Garcia: Fanii români au făcut o atmosferă incredibilă

Caroline Garcia a dat o declaraţie superbă la adresa fanilor români prezenţi în tribunele sălii din Rouen, la finalul meciului pierdut dramatic, 7-6, 3-6, 4-6 cu Simona Halep în a treia confruntare a duelului Franţa - România.

Conduşi de Emil Boc, fanii tricolori au creat o atmosferă senzaţională, nu au făcut nici măcar un mic pas în spate în duelul cu francezii, au susţinut-o din răsputeri pe Simona, iar modul în care s-au comportat a fost apreciat de Caroline Garcia: "Aş fi vrut să aud mai mult ‘allez les bleus’, dar se auzeau aproape mereu încurajările românilor. Chiar dacă au pus presiune, au fost fair-play. Au făcut o atmosfera incredibilă. Fanii noştri sunt frumoşi, dar românii sunt fierbinţi de-a dreptul. Ştiţi şi voi că noi avem un public foarte bun, dar românii sunt ceva de speriat. Au cântat tot meciul "România, România" şi sunt convinsă că în teren s-a simţit energia lor", a declarat racheta numărul 1 a Franţei, la conferinţa de presă pe care a susţinut-o imediat după înfrângerea cu Halep.

Show-ul suporterilor României a continuat şi mai accentuat pe măsură ce Irina Begu s-a apropiat de obţinerea punctului care să ne ducă spre o finală istorică în cea mai importantă competiţie pe echipe din tenisul mondial. Condusă cu 1-0 la seturi, Irina a făcut o manşă a doua perfectă, a egalat la seturi, iar în pauza de dinaintea decisivului Parmentier a cerut o pauză de vestiar pentru a regândi, alături de Julien Benneteau, alte strategii. În minutele petrecute la vestiar de franţuzoaică, atmosfera a aparţinut, din nou, miilor de români care au scandat minute în şir numele Irinei Begu şi au punctat prin "România, România, ole, ole, ole", un cântec care i-a redus la tăcere pe francezi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici