Prima finalistă, decisă la Wimbledon. Ashleigh Barty o învinge pe fosta campioană Angelique Kerber

Ashleigh Barty se va lupta sâmbătă pentru al doilea titlu de Grand Slam din carieră, după ce a trecut în două seturi, în semifinala de la Wimbledon, de campioana din 2018, Angelique Kerber, reuşind în setul doi să recupereze un break.

269 afișări
Imaginea articolului Prima finalistă, decisă la Wimbledon. Ashleigh Barty o învinge pe fosta campioană Angelique Kerber

Prima finalistă, decisă la Wimbledon. Ashleigh Barty o învinge pe fosta campioană Angelique Kerber

Numărul 1 mondial în clasamentul feminin profesionist de tenis, australianca Ashleigh Barty, va juca în cea de-a doua finală de Grand Slam după ce a eliminat-o în ediţia din acest an pe campioana din 2018, Angelique Kerber, cu 6-3, 7-6 (3), în semifinalele de la Wimbledon, după un meci ce a durat o oră şi 29 de minute.

Campioană la Roland Garros în 2019, Barty, a avut de depăşit o adversară cu pedigree la Wimbledon, Kerber având la activ un titlul în 2018, o finală în 2016 şi o semifinală în 2012.

Cap de serie numărul 25, germanca a fost învinsă după un tiebreak în setul al doilea, pe care la condus cu un break avans, dar pe care l-a cedat apoi, pierzând în cele din urmă şi meciul.

Barty a fost condusă cu 5-2 în setul secund, însă a reuşit să câştige 11 puncte consecutive, recuperând deficitul în game-ul în care Kerber a servit pentru set, la 5-4.

Barty a servit foarte bine cu primul, câştigând 88 la sută din puncte şi reuşind opt aşi. În total, australianca a avut 38 de lovituri câştigătoare şi doar 16 erori neforţate.

Barty a devenit astfel primul cap de serie numărul 1 care a ajuns în finala de la Wimbledon, din 2016 încoace, când Serena Williams, numărul 1 mondial la acea vreme, a învins-o pe Kerber în finală. Barty avea garantată menţinerea pe primul loc în clasamentul WTA, prin faptul că s-a calificat în semifinale.

Sâmbătă, Barty va încerca să adauge la palmaresul ei ei încă un titlul de Grand Slam la simplu. În finală, ea va înfrunta fie capul de serie numărul 2, Aryna Sabalenka, fie pe favorita numărul 8, Karolina Pliskova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici