Primăria Bistriţa va susţine financiar înfiinţarea unei echipe de handbal feminin pentru senioare

Primăria Bistriţa va susţine, cu aproximativ 150.000 de lei, înfiinţarea unei echipe de handbal feminin pentru senioare în care să evolueze jucătoare pregătite la Liceul cu Program Sportiv Bistriţa şi care au obţinut rezultate ca şi junioare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2 afișări

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că a discutat cu mai mulţi antrenori care i-au spus că Bistriţa are potenţial în domeniul handbalului feminin, iar o echipă de senioare ar putea atrage la Bistriţa chiar şi competiţii de talie internaţională.

"Am primit asigurări că Bistriţa are potenţial mare în privinţa handbalului feminin şi că o echipă de senioare ar putea aduce rezultate de palmares, mai ales dacă atragem acasă localnice care au făcut carieră în domeniu. Antrenorii spun că am putea organiza la Bistriţa chiar şi turnee internaţionale", a spus Creţu.

În calitate de preşedinte al comisiei care a selectat cele mai viabile proiecte din domeniul sportului care primesc anul acesta finanţare de la bugetul local, primarul Bistriţei a afirmat că echipa de handbal masculin HCM CSM Bistriţa, care evoluează în Divizia A, va primi 250.000 de lei.

Anul trecut, Bistriţa a găzduit un meci amical al naţionalei de handbal feminin a României cu reprezentativa Norvegiei, ocazie cu care a fost prezent şi preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu.

Cu acel prilej, Gaţu a declarat că Bistriţa e un centru în dezvoltare, în care FRH vrea să investească mai ales moral.

La şcoala handbalului feminin bistriţean s-au format Mihaela Senocico, dar şi Valeria Motogna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici