Primele critici pentru Djokovic, care a cerut şi a primit derogare de la vaccinare, pentru a juca la Australian Open

Jamie Murray, de şapte ori campion de Grand Slam la dublu, s-a numărat printre cei care au contestat decizia de a-i acorda numărului unu mondial Novak Djokovic o scutire medicală de la a se vaccina împotriva COVID-19, pentru a putea participa la Australian Open.

852 afișări
Imaginea articolului Primele critici pentru Djokovic, care a cerut şi a primit derogare de la vaccinare, pentru a juca la Australian Open

Primele critici pentru Djokovic, care a cerut şi a primit derogare de la vaccinare, pentru a juca la Australian Open

Djokovic, care aspiră la un al 10-lea titlu la Melbourne Park la sfârşitul acestei luni, a primit marţi autorizarea de a juca la primul turneu major al anului de la Tennis Australia, chiar dacă nu este vaccinat.

Organismul de conducere al turneului stipulase că toţi participanţii trebuie să fie vaccinaţi împotriva coronavirusului sau să aibă o scutire medicală acordată de un grup de experţi independenţi.

Murray a declarat, citat de Reuters, că i-ar fi fost greu să obţină o scutire similară dacă ar fi fost în locul sârbului.

„Adică, nu ştiu ce să spun despre asta, de fapt... Cred că dacă aş fi fost eu cel care nu era vaccinat nu aş fi obţinut o scutire", a declarat britanicul în timpul ATP Cup, de la Sydney.

Dar, bravo lui pentru că a primit autorizaţia de a veni în Australia şi de a concura".

Paul Annacone, fostul antrenor al lui Roger Federer şi Pete Sampras, a declarat că, din câte a înţeles el, cererile de scutire medicală se fac în mod anonim.

„Cele două comisii prin care trece cererea nu ştiu cine este persoana respectivă, se uită doar la simptome", a declarat Annacone, la Tennis Channel.

„Dacă această integritate este menţinută, atunci ceea ce este făcut, este făcut. Dar se vor pune multe întrebări".

Annacone a declarat că Djokovic ar trebui să se aştepte în continuare la o oarecare tensiune din partea fanilor tenisului din Australia, care au fost nevoiţi să suporte mai multe restricţii din cauza COVID-19 în ultimii doi ani.

„Dar Novak Djokovic este destul de bun atunci când există un pic de antagonism", a spus el, citata de aceaşi sursă.

Jucătoarea americană Taylor Townsend a declarat că spectatorii vor trece cu vedere după ce îl vor vedea pe Djokovic în acţiune.

„Când va intra pe teren şi va începe să arate ceea ce face bine, adică să joace un tenis extraordinar şi să distreze, cred că vor fi foarte fericiţi", a spus ea.

Căpitanul Marii Britanii la ATP Cup, Liam Broady, a declarat că nu există altă opţiune decât să aibă încredere în faptul că Djokovic a avut un motiv valabil pentru a cere o derogare.

Decizia a fost însă condamnată de jurnalişti şi de foşti sportivi din Australia.

Andy Maher, prezentator de televiziune din Melbourne, a declarat: „Djokovic este un mare jucător al tuturor timpurilor, dar nu este esenţial".

Fostul jucător de Australian Rules (fotbal australian), Corey McKernan, a scris pe Twitter: „Oamenii care au persoane dragi care sunt pe moarte sau unii care au nevoie de tratament urgent nu pot intra în propriile state. Le spuneţi oamenilor că nu pot merge la Coles (supermarket n.r.) sau la o cafenea fără să fie vaccinaţi, dar dacă eşti numărul unu mondial primeşti un permis?".

O victorie la Australian Open, care va începe pe 17 ianuarie, va însemna pentru Djokovic al 21-lea titlu într-un turneu major, cu unul mai mult decât recordul pe care îl împarte cu Roger Federer şi Rafa Nadal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici