Primul caz de dopaj de la JO de la Vancouver: schioarea poloneză Kornelia Marek

Schioarea poloneză Kornelia Marek a fost depistată pozitiv cu EPO, în urma unui control efectuat în timpul Jocurilor Olimpice de la Vancouver, a anunţat Comitetul Olimpic Polonez.

18 afișări
Imaginea articolului Primul caz de dopaj de la JO de la Vancouver: schioarea poloneză Kornelia Marek

Primul caz de dopaj de la JO de la Vancouver: schioarea poloneză Kornelia Marek (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din nefericire, este adevărat. Se pare că deocamdată este vorba de unicul caz de dopaj înregistrat la JO de la Vancouver. Proba de urină a fost luată la 25 februarie, după ştafeta de 4x5 kilometri", a declarat purtătorul de cuvânt al forului olimpic polonez, Henryk Urbas.

Ştafeta Poloniei, cu Marek în componenţă, a ocupat locul şase în proba de 4x5 kilometri de la Vancouver.

Henryk Urbas a precizat că analiza eşantionului B va fi realizată, vineri, de laboratorul antidoping canadian.

Kornelia Marek, în vârstă de 24 de ani, a participat la Jocurile Olimpice din acest an la toate probele de schi fond din program, cu excepţia celei de sprint individual. În proba de 30 de kilometri, ea a ocupat locul 11, iar la sprint pe echipe s-a clasat pe poziţia a noua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici