Primul titlu în calitate de tată. Medvedev a dedicat soţiei şi fetiţei sale titlul câştigat la Viena

Principalul favorit al turneului de tenis ATP 500 de la Viena, rusul Daniil Medvedev, a câştigat duminică al 15-lea titlu al carierei şi primul decând a devenit tată.

300 afișări
Imaginea articolului Primul titlu în calitate de tată. Medvedev a dedicat soţiei şi fetiţei sale titlul câştigat la Viena

Primul titlu în calitate de tată. Medvedev a dedicat soţiei şi fetiţei sale titlul câştigat la Viena

Principalul favorit a început mai greu şi i-a cedat lui Shapovalov un prim set antrenant, canadianul reuşind 21 de lovituri câştigătoare pentru a trece în avantaj cu 1-0 la seturi, după ce a valorificat a treia minge de set.

Numărul 4 mondial nu a cedat, lovind cu mai multă profunzime şi precizie în seturile al doilea şi al treilea pentru a-l forţa pe Shapovalov să greşească.

„Sunt foarte fericit", a declarat Medvedev. „Acest meci a fost cel mai bun al săptămânii, pentru că Denis a jucat cu adevărat ireal până, probabil, la 4-3 în setul al doilea. Şi-a scăzut nivelul cu poate două procente, iar eu am reuşit să mă folosesc de asta. Aceasta este una dintre cele mai bune victorii când ştii că adversarul tău este mai bun ca tine, dar încerci să rămâi acolo şi să faci tot ce poţi."

Medvedev îl conduce acum pe Shapovalov, în vârstă de 23 de ani, cu 4-2 în seria confruntărilor directe, şi a ajuns la un record stagional de 45 victorii şi 15 înfrângeri. La începutul acestui an, el a jucat finala la Australian Open înainte de a câştiga titlul la Los Cabos.

Jucătorul în vârstă de 26 de ani şi-a regăsit forma de-a lungul unei săptămâni pe care a dominat-o în Austria. El nu a cedat niciun set şi nu şi-a pierdut nici serviciul în drumul spre finală, asigurându-şi pe parcurs şi locul la ATP Finals - care va avea loc la Torino în perioada 13-20 noiembrie.

În faţa unui public numeros în finală, Medvedev a produs momente de tenis de clasă în setul al treilea, când a contracarat atacul lui Shapovalov cu o serie de lovituri de mare eficienţă. Principalul favorit a reuşit 24 de lovituri câştigătoare şi a făcut break de cinci ori, pecetluind titlul la a şaptea minge de meci.

Medvedev, care a ajuns în sferturi de finală la singura sa apariţie anterioară la Viena, a câştigat acum 15 titluri la nivel de turneu, dintre care şapte pe terenuri hard indoor. Campionul ATP Finals din 2020 se va îndrepta acum spre Rolex Paris Masters, unde va încerca să cucerească al doilea său titlu la un turneu ATP Masters 1000.

"Îmi place să joc pe terenuri hard indoor la final de sezon", a declarat Medvedev. "Simt că fac o treabă foarte bună cu echipa mea pentru a nu mă epuiza. Aştept cu nerăbdare ultimele două turnee ale anului, care sunt foarte importante şi de obicei joc bine."

La ceremonia de premiere, Medvedev a ţinut să dedice reuşita fetiţei şi soţiei sale, transmiţându-i acesteia din urmă şi un scurt mesaj în limba rusă.

Shapovalov a concurat în a doua sa finală la nivel de turneu din această lună, după ce a avansat în această fază la Seul. Canadianul, care a urcat până pe locul 16 în clasamentul ATP Live Rankings, nu a reuşit să joace la acelaşi nivel cu Medvedev în setul al treilea, în încercarea de a câştiga al doilea său turneu din circuit şi prima din 2019 încoace, când triumfa la Stockholm.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
medvedev,
viena,
500 atp

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici