Proba de coborâre de la JO, în care va concura Dragoş Staicu, a fost amânată cel puţin două zile

Proba de coborâre din cadrul concursului masculin de schi alpin de la Jocurile Olimpice de la Vancouver, la care va participa şi românul Dragoş Staicu, a fost amânată cu cel puţin două zile, din cauza căderilor de zăpadă şi a ploii, au anunţat organizatorii.

54 afișări
Imaginea articolului Proba de coborâre de la JO, în care va concura Dragoş Staicu, a fost amânată cel puţin două zile

Proba de coborâre de la JO, în care va concura Dragoş Staicu, a fost amânată cel puţin două zile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Proba era programată astăzi, la Whistler, şi era prima de la JO în care urma să concureze un reprezentant al României.

"Condiţiile actuale, cu căderi de zăpadă şi ploaie noaptea şi temperaturi moderate în cursul zile, nu permit nicio mişcare pe traseul cursei. Proba masculină de coborâre a fost amânată", a anunţat Federaţia Internaţională de Schi (FIS).

Amânarea era previzibilă, serviciile meteorologice canadiene anunţând, de mai multe zile, că sâmbătă vreema va fi nefavorabilă.

"Parcursul a avut mult de suferit în ultimele două zile din cauza temperaturilor ridicate şi a umidităţii, precum şi a căderilor de zăpadă şi a ploii. În starea actuală, cursa nu va putea avea loc sâmbătă", a declarat, vineri, Gunter Hujara, director în cadrul FIS.

După o inspectare a traseului, sâmbătă dimineaţă, o comisie a decis amânarea cu cel puţin două zile a probei de coborâre. O îmbunătăţire a condiţiilor este prevăzută pentru luni.

Organizatorii JO au decis şi amânarea probei feminine de supercombinată din cadrul concursului de schi alpin, la care va participa şi o reprezentantă a României, Edit Mikloş. Proba era programată duminică, dar a fost amânată deoarece pe parcurs nu s-s putut desfăşura niciun antrenament de coborâre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici