Proceduri disciplinare pentru 28 de atleţi dopaţi la campionatele mondiale din 2005 şi 2007

IAAF a iniţiat acţiuni disciplinare împotriva a 28 de atleţi dopaţi, majoritatea din Europa de est, după ce au fost reanalizate cu noi tehnologii probe recoltate la campionatele mondiale din 2005 (Helsinki) şi 2007 (Osaka).

107 afișări
Imaginea articolului Proceduri disciplinare pentru 28 de atleţi dopaţi la campionatele mondiale din 2005 şi 2007

Proceduri disciplinare pentru 28 de atleţi dopaţi la campionatele mondiale din 2005 şi 2007 (Imagine: Hepta)

Potrivit sursei citate, pe lista celor 28 nu figurează sportivi din SUA şi Marea Britanie, dar sunt atleţi ruşi. Conform L'Equipe, majoritatea atleţilor depistaţi pozitiv sunt din Rusia.

"Mulţi dintre cei 28 de atleţi s-au retras, unii au fost deja sancţionaţi şi doar câţiva mai sunt în activitate. IAAF i-a suspendat provizoriu pe aceştia din urmă, astfel că niciunul nu va putea concura (n.r - la Campionatele Mondiale de) la Beijing", a declarat un oficial al federaţiei internaţionale, care a precizat că nu vor fi făcute publice numele sportivilor deocamdată, deoarece procedurile legale sunt în desfăşurare.

Este a doua oară când se testează probe de la CM din 2005, de la Helsinki. Prima dată, în 2012, au fost descoperite şase cazuri de dopaj. Cinci dintre ele vizau medaliaţi din Belarus şi Rusia.

Începând din 2005, IAAF depozitează în laboratoare antidoping probe recoltate la campionatele mondiale, pentru a fi analizate odată ce apar noi tehnologii de detectare a substanţelor interzise care nu puteau fi descoperite la momentul prelevării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici