Procesul dintre Primăria Ploieşti şi Asociaţia ”Lupii Galbeni”, suspendat de instanţă

Procesul prin care Asociaţia ”Lupii Galbeni” cerea Primăriei Ploieşti să-i plătească 1,3 milioane de euro în baza unui contract încheiat între asociaţie şi autorităţi, în urma căruia fostul primar Iulian Bădescu a fost trimis în judecată, a fost suspendat până la judecarea dosarului de corupţie.

119 afișări
Imaginea articolului Procesul dintre Primăria Ploieşti şi Asociaţia ”Lupii Galbeni”, suspendat de instanţă

Procesul dintre Primăria Ploieşti şi Asociaţia ”Lupii Galbeni”, suspendat de instanţă (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au decis, miercuri, să suspende procesul prin care Asociaţia ”Lupii Galbeni” solicitase instanţei să oblige Primăria Ploieşti să achite sumele promise drept prime de performanţă echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, în baza unui contract care în prezent face obiectul unei anchete a DNA, fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu fiind trimis în judecată de procurori pentru fapte de corupţie.

Potrivit deciziei instanţei, procesul dintre Primăria Ploieşti şi Asociaţia ”Lupii Galbeni” se suspendă până la soluţionarea definitivă a dosarului de corupţie al fostului primar Iulian Bădescu, acuzat că a pretins şi primit mită din sumele alocate clubului de fotbal finanţat de fraţii Daniel şi Nicolae Capră.

Decizia Curţii de Apel Ploieşti poate fi atacată cu recurs pe toată durata suspendării.

În luna martie 2014, Asociaţia ”Lupii Galbeni”, ONG prin intermediul căreia echipei de fotbal Petrolul Ploieşti i s-a promis alocarea a trei milioane de euro de la bugetul municipiului Ploieşti pentru performanţele competiţionale obţinute, a dat în judecată municipalitatea pe motiv că autorităţile locale au achitat doar aproximativ 1,7 milioane de euro din suma promisă, în condiţiile în care între autorităţi şi asociaţie există un contract cu privire la alocarea banilor.

Restul de bani, respectiv 1,3 milioane de euro, nu a mai fost achitat către asociaţie, pe motiv că suma nu a fost prevăzută în bugetul local, explica atunci primarul Iulian Bădescu.

Două luni mai târziu, Tribunalul Prahova decidea că autorităţile locale nu sunt obligate să achite Asociaţiei ”Lupii Galbeni” suma de 1,3 milioane de euro, decizia, care nu a fost definitivă, fiind atacată cu recurs de asociaţie.

În luna martie a acestui an, Iulian Bădescu a fost reţinut de DNA, apoi arestat preventiv, pentru luare de mită, după ce patronul clubului de fotbal Petrolul Ploieşti, Daniel Capră, l-a denunţat, susţinând că acesta a luat mită pentru a aloca banii de la bugetul local Asociaţiei ”Lupii Galbeni”. Ulterior, Bădescu şi-a dat demisia din funcţia de primar al Ploieştiului şi din funcţiile deţinute în PSD, renunţând şi la calitatea de membru al acestei formaţiuni politice. Iulian Bădescu era preşedintele organizaţiei municipale a PSD Ploieşti.

La sfârşitul lunii mai, Iulian Bădescu a fost trimis în judecată, pentru luare de mită, abuz în serviciu şi alte fapte de corupţie comise ca edil, dar şi anterior, în mandatul de senator, Primăria Ploieşti constituindu-se parte civilă în acest dosar cu suma de opt milioane de lei.

Gruparea Petrolul Ploieşti traversează o criză financiară de la sfârşitul anului trecut, acţionarii Daniel şi Nicolae Capră precum şi directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, fiind acuzaţi de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici