Procesul în care Ecclestone este judecat pentru corupţie începe la 24 aprilie

Administratorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, Bernie Ecclestone, va fi judecat pentru corupţie, începând cu 24 aprilie, de un tribunal din Munchen, a anunţat, miercuri, instanţa.

41 afișări
Imaginea articolului Procesul în care Ecclestone este judecat pentru corupţie începe la 24 aprilie

Administratorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, Bernie Ecclestone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În total, 26 de zile de audieri sunt prevăzute până la 16 septembrie, a precizat tribunalul, într-un comunicat.

Omul de afaceri, în vârstă de 83 de ani, care a anunţat deja că va pleda nevinovat, este acuzat că a plătit mită de 35 de milioane de euro unui bancher german în 2006 şi 2007, pentru ca banca la care lucra să accepte vânzarea drepturilor F1 fondului de investiţii CVC Partners.

Din cauza acestei proceduri judiciare, Ecclestone a fost nevoit să se retragă din Consiliul de Administraţie al Delta Topco, societatea care deţine drepturile comerciale ale Formulei 1 şi la care acţionarul principal este CVC. Însă el îşi poate continua activitatea executivă în cadrul Formula One Management (FOM), componenta operaţională a Delta Topco în Formula 1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici