Procesul lui Dumitru Dragomir se mută la tribunal

Procesul fostului deputat PRM Dumitru Dragomir, în care este acuzat de fapte de corupţie în legătură cu tranzacţionarea unor terenuri, se mută de la instanţa supremă, întrucât acuzatul nu mai este parlamentar în urma scrutinului din 30 noiembrie 2008.

14 afișări
Imaginea articolului Procesul lui Dumitru Dragomir se mută la tribunal

Procesul lui Dumitru Dragomir se mută la tribunal

Faptele pentru care fostul politician Dumitru Dragomir, alături de ceilalţi inculpaţi din dosar, a fost trimis în judecată atrag competenţa Tribunalului Bucureşti, a decis marţi intanţa supremă.

Pentru că la momentul în care a fost trimis în judecată alegerile parlamentare nu fuseseră validate, procurorii anticorupţie au înaintat dosarul Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), întrucât Dragomir, în legislatura trecută, era deputat, ceea ce atrăgea competenţa de judecare a instanţei supreme.

Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită. Totodată, George Gino Iorgulescu, fost preşedinte al FC Naţional (actual Progresul - n.r.) şi membru în Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a fost deferit justiţiei pentru dare de mită, spălare de bani şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

Totodată, procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată şi pe Florin Bogdan Bădiţă, fost angajat al Ligii Profesioniste de Fotbal ca şofer personal al lui Dumitru Dragomir, care de la data de 1 februarie 2004 este administrator al SC "Bodu" SRL Bucureşti. Acesta este acuzat de complicitate la luare de mită, spălare de bani, participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual şi uz de fals.

Alături de aceştia, va fi judecat şi fiul preşedintelui LPF, Bogdan Dumitru Dragomir, pentru spălare de bani şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

Potrivit rechizitoriului, în 4 aprilie 2001, Dumitru Dragomir ar fi primit de la Gino Iorgulescu un teren din Bucureşti, cu o suprafaţă de 351,79 de metri pătraţi, în valoare de 32.600,26 de dolari, pentru ca, în schimb, să accepte achiziţia de către LPF a unui teren în suprafaţă de 1.497,21 de metri pătraţi, din aceeaşi zonă şi a unei construcţii în suprafaţă de 279,72 de metri pătraţi, nefinalizată şi ridicată fără autorizaţie pe terenul respectiv.

"Liga a achiziţionat imobilele respective cu încălcarea Statutului LPF, cu suma de 355.000 de dolari, preţ supraevaluat, deoarece reprezenta o valoare de trei ori mai mare decât preţul practicat pe piaţa liberă în zona respectivă la acea dată", se arată într-un comunicat de luni al DNA.

Citeşte şi:

Procesul în care sunt acuzaţi Dumitru Dragomir şi Gino Iorgulescu, amânat

ICCJ îl judecă în continuare pe Dumitru Dragomir

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici