ProSport: Andrei Mlendea şi Gabriel Trifu ar putea conduce echipa de Cupa Davis a României

Andrei Mlendea a confirmat, vineri, pentru ProSport, faptul că, alături de Gabi Trifu, se află în tratative avansate pentru a prelua cârma echipei de Cupa Davis a României.

158 afișări
Imaginea articolului ProSport: Andrei Mlendea şi Gabriel Trifu ar putea conduce echipa de Cupa Davis a României

ProSport: Andrei Mlendea şi Gabriel Trifu ar putea conduce echipa de Cupa Davis a României

Antrenorul în vârstă de 33 de ani care l-a dus pe Marius Copil în Top 100 în 2017 a excplicat: "Da, este adevărat, dar deocamdată nu este oficial. Mi-a fost prezentat un plan pentru Cupa Davis - să încercăm să facem cea mai bună echipă - cu Tecău, Mergea, Copil, Frunză şi toţi ceilalţi, dar în acelaşi timp să îi urmărim şi pe cei care vin din urmă, să facem stagii de pregătire împreună", a spus Mlendea pentru ProSport.

Gabriel Trifu (42 ani) s-a stabilit în Statele Unite, unde şi-a dezvoltat o academie puternică de tenis. Aflat în anturajul echipei de Cupa Davis a României şi în mandatele lui Andrei Pavel, Trifu a întins o mână de ajutor juniorilor români: cel mai recent, numărul unu din generaţia 2000 - Ştefan Paloşi a mers în pregătire la Gabi Trifu, înaintea turneelor Eddie Herr şi Orange Bowl. Conectat la ceea ce înseamnă tenisul românesc masculin, acesta ar putea fi numit căpitan-nejucător, avându-l alături de Andrei Mlendea.

"Sincer, propunerea a venit de la jucători", spune Mlendea, care accentuează însă că ideea nu i-a aparţinut lui Marius Copil. "Discutăm mai serios de câteva zile", a adăugat antrenorul care, deja, are un CV impresionant, cu nume precum Simona Halep sau Jelena Jankovic.

România a retrogradat în eşalonul trei valoric în competiţia pe echipe din tenisul masculin - Grupa II Euro-Africană - o situaţie cu care tenisul autohton nu s-a mai întâlnit decât o singură dată de la introducerea actualului sistem competiţional - în 1993, însă acest lucru îl motivează pe Andrei Mlendea. "Mi-au plăcut întotdeauna provocările. Într-adevăr, suntem destul de departe în acest moment. La fel de adevărat - primul obiectiv este să îi strângem pe toţi jucătorii la echipă".

Următoarea partidă a României în Cupa Davis este programată în perioada 3-4 februarie 2018, împotriva Luxemburgului - pe teren propriu. În ultimele două partide - cu Austria şi Israel, România a evoluat fără cei mai buni jucători. Doar Horia Tecău a făcut deplasarea în Austria, în timp ce la simplu nu au venit nici Marius Copil, nici Adi Ungur - 'titularii' obişnuiţi. Florin Mergea a refuzat şi el să participe, iar Horia Tecău a ales să nu joace partida cu Israel, fiind în plină pregătire pentru Turneul Campionilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici