ProSport organizează, pe 20 mai, Slănic FAAS Run - primul concurs de alergare într-o mină de sare

ProSport organizează, pe 20 mai, Slănic FAAS Run, primul concurs de alergare pentru amatori desfăşurat în România într-o mină de sare, la Salina Unirea din Slănic Prahova, potrivit unui comunicat.

308 afișări
Imaginea articolului ProSport organizează, pe 20 mai, Slănic FAAS Run - primul concurs de alergare într-o mină de sare

ProSport organizează, pe 20 mai, Slănic FAAS Run - primul concurs de alergare într-o mină de sare

Pe 20 mai, în Salina Unirea din Slănic Prahova, la ora 11.00, aproximativ 200 de alergători amatori sunt aşteptaţi să ia startul la prima competiţie din ţara derulată vreodată într-o mină de sare.

La competiţia organizată de cotidianul ProSport, producătorul de echipament sportiv Puma şi Societatea Naţională a Sării - Salrom se pot înscrie sportivi amatori atraşi de provocarea cursei şi oameni obişnuiţi care doresc să beneficieze de avantajele efortului fizic în salină - ameliorarea afecţiunilor respiratorii sau de natură alergenă.

Traseul, amenajat în totalitate în interiorul minei de sare, va găzdui trei probe: Speed (sprint individual 80 metri, cu măsurarea vitezei maxime), Relay (proba de ştafetă pe echipe, 4 x 800 metri) şi Long run (alergare individuală 8 km).

Organizatorii au pregătit o nouă sculptură în sare pe unul din pereţii minei: cea a recordmanului de viteză la 100 de metri Usain Bolt, în mărime naturală. Lucrarea este realizată de sculptorul Matei Dumitrescu. Astfel, cei care vor accepta provocarea ProSport şi Puma nu numai că îşi vor putea compara viteza de alergare cu cea a lui Usain Bolt, dar îşi vor putea face şi o poză de final cu marele campion.

Pentru detalii se poate accesa site-ul www.slanicfaasrun.prosport.ro. Numărul de participanţi este limitat la 200 (50 de echipe), iar înscrierile se fac prin completarea formularului de pe site şi achitarea taxei de participare. Fiecare alergător, câştigător sau nu, va primi un tricou Puma alături de diploma şi medalia de participant.

Accesul şi transportul cu microbuze în salină în ziua concursului sunt gratuite pentru alergători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici