Protestul suporterilor FC Timişoara s-a încheiat după aproape patru ore

Protestul suporterilor de la FC Timişoara, de joi seara, s-a încheiat după aproape ore, în Piaţa Operei din centrul oraşului.

15 afișări
Imaginea articolului Protestul suporterilor FC Timişoara s-a încheiat după aproape patru ore

Protestul suporterilor FC Timişoara s-a încheiat după aproape patru ore (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Unul dintre jandarmi prezenţi la eveniment, Octavian Sârcă, a declarat că aproape toate forţele de ordine s-au retras, dar au mai rămas câţiva jandarmi pentru a domoli eventuale răzvrătiri.

"Suporterii au plecat. Putem spune că nu am avut incidente majore şi am considerat că forţele de ordine se pot retrage. Au mai rămas câţiva jandarmi şi poliţişti în zonă, de asemenea, au fost trimise şi echipajele de noapte prin oraş, pentru a fi siguri că nu vor exista răzvrătiri izolate din partea unora", a spus Octavian Sârcă.

Jandarmii care au intervenit în protestul suporterilor FC Timişoara de joi seara au reţinut patru tineri pe care i-au identificat, urmând ca aceştia să se prezinte vineri la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Jandarmul Octavian Sârcă a declarat că cei patru suporteri au fost identificaţi şi au fost eliberaţi cu condiţia ca vineri să meargă la Poliţie.

"Am reţinut patru persoane, participante la protest, care au fost foarte agresive. Aceastea au fost identificate de colegii noştri din Poliţie, dar au fost eliberaţi cu condiţia ca mâine să se prezinte pentru declaraţii. Acest protest nu a fost autorizat, a fost unul spontan şi cineva trebuie să răspundă", a spus Octavian Sârcă, de la Detaşamentul de Intervenţie Rapidă Timişoara.

Potrivit sursei citate, liderii galeriei FC Timişoara vor fi amendaţi pentru protestul suporterilor de joi seară, în timpul căruia traficul pe DN 6 a fost blocat, iar mai multe persoane au fost rănite.

Sârcă a precizat că pentru protestul de joi nu a existat nicio autorizaţie.

"Nu au autorizaţie pentru un astfel de eveniment, care a luat o amploare neaşteptată. Sunt peste două mii de persoane. Mâine (vineri - n.r.), liderii galeriei vor fi invitaţi la secţiile de poliţie şi vor răspunde pentru acest protest", a spus Octavian Sârcă.

Suporterii FC Timişoara au ajuns, joi seară, în centrul Timişoarei, în Piaţa Operei, unde au scandat mesaje împotriva FRF şi împotriva lui Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, după ce au blocat Drumul Naţional 6 Timişoara - Lugoj, una dintre cele mai importante căi de acces în oraş, protestând faţă de depunctarea echipei patronate de Marian Iancu.

Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene pentru a încerca dispersarea suporterilor. După această intervenţie, fanii au decis să se îndrepte spre centrul oraşului, iar circulaţia pe DN 6 a fost deblocată.

În timpul manifestaţiei, susţinătorii FC Timişoara au atacat cu pietre forţele de ordine, unul dintre jandarmi fiind rănit la cap şi transportat la spital. Alături de jandarmul rănit au ajuns la spital un bărbat şi o femeie care au avut de suferit după ce forţele de ordine au împrăştiat gaze lacrimogene.

Protestul a început la antrenamentul de joi după-amiază al echipei, când aproximativ 600 de suporteri au scandat împotriva conducerii Federaţiei Române de Fotbal, după ce a fost pusă în aplicare decizia FIFA, care prevede penalizarea cu şase puncte a echipei antrenate de Duşan Uhrin. Suporterii au scandat împotriva preşedintelui FRF, Mircea Sandu, precum şi a secretarului general Adalbert Kassai, ultimul fiind considerat de fanii formaţiei bănăţene principalul vinovat pentru situaţia în care s-a ajuns.

Comitetul Executiv al FRF a decis, joi, punerea în aplicare a deciziei FIFA de penalizare cu şase puncte a echipei FC Timişoara pentru neexecutarea punctului 3 din hotărârea TAS , pronunţată la 25 aprilie 2008, în cazul palmaresului grupării Politehnica.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici