Prunea: Nu sunt de acord cu schimbările manualului de licenţiere

Preşedintele clubului CSMS Iaşi, Florin Prunea, a declarat, marţi, la sedul LPF, că nu este de acord cu decizia Comitetului Executiv al FRF de a modifica manualul de licenţiere, considerând că nu este corect să fie aplicată o altă unitate de măsură pentru cluburile din Liga I.

65 afișări
Imaginea articolului Prunea: Nu sunt de acord cu schimbările manualului de licenţiere

Prunea: Nu sunt de acord cu schimbările manualului de licenţiere (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

"Nu am fost de acord şi nu sunt de acord cu schimbările manualului de licenţiere, pentru că spiritul manualului de licenţiere şi litera lui este făcut pentru a-i proteja pe cei care muncesc în fotbal. Nu ştiu cum vor reacţiona antrenorii şi jucătorii, pentru că au un sindicat. Cu siguranţă cred că vor fi probleme", a declarat Prunea.

Oficialul grupării ieşene consideră că în cazul insolvenţei, cluburile iau această decizie pentru datorii de milioane de euro, eventuala amendă de o sută de mii de euro, nefiind foarte importantă. "Când vorbeşti de insolvenţă, atunci intră cluburile din cauza unor datorii de milioane de euro. Se mai uită ei la 100.000 de euro amendă sau că nu au plătit un antrenor sau un jucător? Cluburile îşi făceau temele, aşa cum s-a întâmplat cu Timişoara, Sportul Studenţesc, Universitatea Craiova, echipe care s-au desfiinţat. Acum ce le poţi spune oamenilor? Adică atunci s-a aplicat, iar acum e o altă unitate de măsură. Nu mi se pare corect", a mai spus Prunea.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat în şedinţa de luni ca grupările care nu obţin licenţa de club profesionist să nu mai retrogradeze, ci să fie depunctate şi să primească sancţiuni financiare. În ceea ce priveşte insolvenţa, Comitetul Executiv a decis sancţionarea cu deducerea a şase puncte a cluburilor care intră în această procedură, după data de 1 iulie 2015, începând cu sezonul competiţional 2015-2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici