PSD Cluj susţine că 30 de elevi din Huedin au fost duşi cu autocarul la mitingul pro-Băsescu

PSD Cluj susţine că peste 30 de elevi ai Liceului Octavian Goga din Huedin au fost scoşi de la ore şi transportaţi cu autocarul la mitingul pro-Băsescu, desfăşurat, miercuri, la Cluj şi cere minştrilor Educaţiei şi de Interne să iniţieze o anchetă în acest caz.

1 afișare

PSD mai afirmă, într-un comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că "mai multe cadre didactice, bibliotecara liceului şi directorul Casei de Cultură din localitate au întrerupt programul de lucru şi au fost obligaţi să participe la manifestaţia de susţinere a lui Traian Băsescu care a avut loc la Cluj".

"PSD Cluj cere ministrului Internelor şi ministrului Educaţiei şi Cercetării să iniţieze de urgenţă o anchetă, în cadrul căreia să fie verificat modul în care prefectul judeţului Cluj, fost membru PD, dar şi alţi şefii de servicii descentralizate - inspectorul şcolar general, Titiana Zlătior, inspectorul şcolar zonal, Sorin Ban, precum şi conducerea Liceului Octavian Goga, au hotărât ca 30 de elevi, care nu au vârsta necesară pentru a vota, să fie scoşi din localitate, din timpul orelor şi fără acordul părinţilor, pentru a participa la un miting politic", se arată în comunicat.

Aproximativ 15.000 de persoane au participat, miercuri, la Cluj, la un miting de susţinere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Participanţii la miting au scandat "Hoţii!" şi au huiduit politicienii enumeraţi de Traian Băsescu, printre care Călin Popescu Tăriceanu, Dan Voiculescu, Verestoy Attila.

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative a cerut, miercuri, Corpului de control să verifice sesizările privind implicarea prefecţilor din judeţele Botoşani şi Ialomiţa în campania pentru referendum, după ce PSD a acuzat că aceştia sunt folosiţi de PD şi PLD în campania electorală.

PSD a mai susţinut, miercuri,că prefectul judeţului Braşov Aurelian Leonard Dan, prefectul judeţului Mehedinţi Marius Balu şi prefectul de Cluj Alin Tişe, "deloc întâmplător finul liderului PD Emil Boc", nu numai că sunt implicaţi în campanii pro-Băsescu, dar chiar participă la organizarea mitingurilor pro-Băsescu.În cazul prefectului de Ialomiţa, Cazacu Marinică, PSD a prezentat şi fotografii care dovedesc că acesta, împreună cu angajaţii Prefecturii, se implică în campania PD-PLD

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici