R. Lucescu: Cred că este o mică victorie românească

Antrenorul reprezentativei României, Răzvan Lucescu, a declarat, joi, la revenirea de la Istanbul, după succesul formaţiei Şahtior Doneţk în finala Cupei UEFA, că această performanţă se poate numi o mică victorie românească prin prezenţa lui Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ în cadrul echipei ucrainene.

16 afișări
Imaginea articolului R. Lucescu: Cred că este o mică victorie românească

Răzvan Lucescu, selecţionerul naţionalei României (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Este o mare bucurie. A fost o cupă europeană muncită, practic într-o carieră, şi asta îţi dă o satisfacţie enormă. În acelaşi timp a fost o bucurie potolită şi echilibrată. A fost un meci în care am trăit fiecare fază, am fost toţi împreună şi ne-am bucurat extraordinar. L-am văzut şi pe tatăl meu care era cu adevărat fericit. Alături de tatăl meu a fost şi Răzvan Raţ, aşa că au fost doi români implicaţi în această finală şi cred că este o mică victorie românească", a spus Lucescu.

Tehnicianul a adăugat că Şahtior Doneţk a câştigat pe merit finala Cupei UEFA. "Mă aşteptam la o victorie pentru că Şahtior Doneţk a jucat foarte bine în Cupa UEFA şi întotdeauna a practicat un fotbal care a pus în dificultate echipele germane. Aşa că eram destul de sigur că va învinge Şahtior. În schimb, mă aşteptam ca Werder Bremen să atace mai mult, au încercat să se apere de teama acestor brazilieni de la Şahtior şi să surprindă pe contraatac. Dar Şahtior a jucat foarte bine şi a câştigat pe merit", a afirmat Lucescu.

Selecţionerul consideră că membrii familiei Lucescu sunt norocoşi, având în vedere că în 2009 el a fost numit la conducerea echipei naţionale, iar tatăl său a câştigat Cupa UEFA. El a precizat că a insistat ca steagul României să ajungă pe teren la finalul partidei Şahtior Doneţk - Werder Bremen. "Steagul României nu l-am dus eu acolo, l-a dus altcineva, eu doar am insistat să ajungă pe teren", a menţionat tehnicianul.

Întrebat dacă tatăl său intenţionează să aducă trofeul câştigat de Şahtior Doneţk în România, Răzvan Lucescu a răspuns: "Ar fi extraordinar. Chiar vorbeam la stadion, după finală, cu soţia şi i-am spus că de aceea regretul meu în 2006 a fost foarte mare când am ieşit din sferturi după două egaluri cu Steaua, pentru că eram la un pas de o finală. Probabil că acelaşi lucru îl simt şi cei de la Steaua. Regretul e uriaş pentru că nu ştii dacă mai ai o astfel de şansă, iar ajungând acolo trăieşti nişte senzaţii fantastice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici