R.Lucescu: Nu contează ce simt eu, important e ca echipele româneşti să meargă cât mai departe

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat, luni, că nu contează cu cine va ţine la partida dintre FC Timişoara şi Şahtior Doneţk, echipă antrenată de tatăl său, Mircea Lucescu, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, ci important este ca formaţiile româneşti să meargă cât mai departe.

44 afișări
Imaginea articolului R.Lucescu: Nu contează ce simt eu, important e ca echipele româneşti să meargă cât mai departe

R.Lucescu: Nu contează ce simt eu, important e ca echipele româneşti să meargă cât mai departe (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"FC Timişoara are un meci de foc, pentru că e greu de presupus că Steaua ar putea avea probleme la Motherwell. Au moralul necesar pentru că vin după patru victorii, din patru meciuri, iar grupul creşte bine, frumos. Pentru mine, Steaua e deja calificată. Timişoara a avut o tragere complicată, Şahtior pleca cu prima şansă, dar prin umilinţa de care au dat dovadă în teren, acum ei pleacă din postura de favoriţi. Nu contează ce simt eu la acest meci, important e ca echipele româneşti să meargă cât mai departe, pentru că una e să joci o etapă pe săptămână şi alta să joci de trei ori pe săptămână", a declarat Lucescu.

Referitor la prima etapă a Ligii I, selecţionerul a spus: "A fost o etapă bună şi chiar am remarcat profesionalismul jucătorilor, deoarece a fost o vară agitată, cu multe probleme din cauza crizei".

Răzvan Lucescu a menţionat că a discutat la telefon cu atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu. "Am vorbit cu el la telefon, dar nu putem şti ce este în mintea lui, ceea ce simte. Dar amenda este exagerată. Această decizie m-a uimit şi m-a dezamăgit. Nu este corect ca jucătorul să plătească suma de transfer, după ce clubul i-a desfăcut contractul de muncă, dar iată că există şi răzbunări şi se iau decizii nedrepte", a comentat Lucescu.

Selecţionerul a vorbit şi despre meciul amical cu Ungaria de la 12 august, apreciind că naţionala maghiară "este în creştere".

"Ungaria este o echipă în creştere, cu şanse de calificare la Cupa Mondială, având cinci puncte avans faţă de locul trei. Chiar dacă nu a jucat cu echipele importante din grupă, ei au un alt moral. Pentru noi va fi un meci interesant, înaintea dublei cu Franţa şi Austria", a adăugat Lucescu.

Răzvan Lucescu şi Ionuţ Lupescu au participat, luni, la un eveniment de caritate

Lucescu şi Lupescu au participat la un eveniment de caritate, în care au jucat fotbal în echipa "prietenii Sport Magazin" şi au avut ca adversari jucătorii din naţionala persoanelor fără adăpost din România.

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, speră ca echipele româneşti să acumuleze cât mai multe puncte în cupele europene în acest sezon.

"Toate meciurile sunt importante şi sper să facem mai multe puncte decât anul trecut. Pentru ce să ne certăm un an de zile, dacă atunci când ne întâlnim cu echipele din străinătate, nu câştigăm?", a comentat Lupescu, care a spus că va ţine cu FC Timişoara la meciul cu Şahtior.

La echipa celor doi au mai jucat: Bogdan Stelea, Narcis Răducan, Emil Săndoi, Jean Vlădoiu, Miodrag Belodedici şi Florin Constantinovici.

Selecţionerul a reuşit să marcheze un gol cu călcâiul, însă golgheterul a fost Jean Vlădoiu, cu patru reuşite. Belodedici, Lupescu şi Stelea au jucat şi la echipa persoanelor fără adăpost.

Meciul a fost arbitrat de Radu Petrescu.

În timpul meciului, Ionuţ Lupescu a solicitat un fault, iar Răzvan Lucescu i-a spus: "Aşa faci tot timpul! Când nu mai poţi, umbli cu banditisme".

Răzvan Lucescu a avut un duel 1-1 cu Bogdan Stelea, iar selecţionerul a câştigat, mingea trecând pe lângă poartă. La această fază, Lucescu i-a spus lui Stelea: "Dacă îţi dădeam gol, râdeam până mâine de tine".

"E greu să joci la o anumită vârstă, dar ne face plăcere, pentru că am jucat pentru naţionala celor fără adăpost, care a jucat la CM de fotbal dedicat acestora. Vrem să atragem atenţia politicului să-şi îndrepte atenţia asupra celor mai puţin favorizaţi şi este îmbucurător că patru dintre ei şi-au găsit loc de muncă. Răzvan a fost lăsat de data asta să marcheze, a fost un blat realizat de Belodedici. Radu arbitrează din ce în ce mai prost şi o să vorbesc cu Aron Huzu", a glumit Ionuţ Lupescu.

"A fost excelent, fotbalul te solicită de zece ori mai mult decât orice alt lucru. Jean Vlădoiu a fost în mare formă, dar este un jucător foarte serios, dedicat muncii şi este nevoie de astfel de oameni. Sper să-şi găsească un angajament în curând", a afirmat Răzvan Lucescu.

Meciul a fost câştigat de echipa din care au făcut parte Lupescu şi Lucescu, cu scorul de 10-7.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici