R. Lucescu: Va fi un meci extrem de util cu Ungaria

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, susţinută la Centrul Naţional Academia de Fotbal Mogoşoaia, că meciul cu Ungaria, de la Budapesta, va fi extrem de util, menţionând că se aşteaptă la un spirit de fair-play, pentru că se joacă în memoria lui Marian Cozma.

12 afișări
Imaginea articolului R. Lucescu: Va fi un meci extrem de util cu Ungaria

R. Lucescu: Va fi un meci extrem de util cu Ungaria (Imagine: Thomas Câmpean/Mediafax Foto)

"Pentru echipa naţională, acest test este binevenit împotriva unui adversar în creştere, cu şanse de calificare la Cupa Mondială. Au mulţi jucători din campionate străine şi doar doi din întrecerea internă. Va fi un meci extrem de util. Mă aştept la o atmosferă în spiritul fair-play-ului, pentru că e un meci în memoria lui Marian Cozma. Sunt convins că nu se vor repeta incidentele de la Steaua - Ujpest. Sunt mulţi oameni de bine, iar atitudinea unor ultraşi nu poate caracteriza un popor. Atmosfera de la Budapesta ne va pregăti pentru ceea ce ne va aştepta la Paris. Nu cred că vor apărea incidente", a spus Lucescu.

Răzvan Lucescu a precizat că nu are de ce să se plângă din cauza absenţelor cu care se confruntă înaintea partidei cu reprezentativa Ungariei. "Nu e o situaţie plăcută, dar trebuie să ne pregătim şi să fim atenţi la ceea ce se întâmplă, pentru ca astfel de situaţii să nu ne afecteze. Pe lângă Adi, vor mai absenta Săpunaru şi Cristi Tănase şi nu avem dreptul să ne plângem", a menţionat fostul antrenor al echipei FC Braşov.

Selecţionerul a susţinut că, după părerea sa, a fost o convocare corectă. "Pentru Cristi Tănase este bine că şi-a rezolvat situaţia, dar la Steaua va fi educat într-un alt spirit, de învingător şi performanţă. Surdu şi Stancu s-au remarcat în acest debut de sezon şi am căutat să convocăm jucători care s-au remarcat, iar în cazul lui Maftei, prin jocul lui, s-a remarcat în toate cele trei meciuri de până acum. Transferul său este un pas înainte, pentru că va avea şansa de a evolua în Liga Campionilor, iar el are o mare experienţă internaţională: a disputat un sfert definală de Cupa UEFA şi nu ştiu câţi jucători români se pot lăuda cu asta. Cred că este o convocare corectă", a explicat Lucescu.

Meciul amical Ungaria - România se va disputa miercuri, de la ora 21.00, şi va fi transmis de Pro TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici