Radu: Până la meciul cu Brazilia atmosfera a fost încordată, nu doream să ni se întâmple ca în 2008

Căpitanul echipei de polo a României, Cosmin Radu, a declarat, marţi, la revenirea de la turneul preolimpic de la Edmonton, unde tricolorii s-au clasat pe locul patru şi astfel au obţinut calificarea pentru Londra, că atmosfera în cadrul lotului a fost tensionată, de teama unui nou eşec.

136 afișări
Imaginea articolului Radu: Până la meciul cu Brazilia atmosfera a fost încordată, nu doream să ni se întâmple ca în 2008

Cosmin Radu (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"A fost un drum obositor în care ne-am pregătit patru ani pentru a ajunge la Jocurile Olimpice, iar acolo va fi la fel de greu. Atmosfera a fost extrem de încordată până la meciul cu Brazilia, pentru că ştiam care sunt riscurile şi nu doream să trecem din nou prin ce s-a întâmplat în 2008. Am fost o echipă şi foarte bine organizaţi. E greu de descris ce am simţit când ne-am calificat", a spus Radu.

La turneul preolimpic din 2008, găzduit de Oradea, România a pierdut, scor 8-9, meciul decisiv susţinut în compania Canadei.

Cosmin Radu consideră că premierul Mihai Răzvan Ungureanu a greşit atunci când a susţinut că România nu are nevoie de bazine pentru polo şi nataţie.

"Greşeşte. România are nevoie de multe bazine, de sportivi care să reprezinte România. Poloul aşa a fost tratat tot timpul, dar dacă stăm să ne plângem nu ajungem nicăieri. Nu suntem o ţară de poloişti, pentru că altfel eram campioni olimpici. Sper ca acum sportul nostru să fie mai popularizat, pentru că are valoare. Nu suntem atât de slabi, pentru că am mai fost la campionate europene şi mondiale", a adăugat Radu.

Radu a afirmat că turneul olimpic de la Londra va fi foarte dificil, însă speră la o grupă accesibilă, care să nu includă statele din spaţiul ex-iugoslav sau Ungaria.

"Următorul obiectiv este o clasare cât mai sus la Jocurile Olimpice. Va fi foarte greu, pentru că sunt echipe foarte puternice, cu experienţă la Jocurile Olimpice, dar asta nu înseamnă că nu vom încerca. Pentru noi ar fi bine să picăm într-o grupă cu Spania, Kazahstan, Australia, Marea Britanie şi Grecia. Cel puţin jumătate dintre echipe sunt la nivelul nostru, mai puţin cele din fosta Iugoslavie şi Ungaria", a completat Radu.

Echipa naţională de polo a Muntenegrului a câştigat, duminică noapte, medaliile de aur la turneul preolimpic de la Edmonton, în timp ce România a încheiat pe locul patru, după înfrângerea în faţa Greciei, scor 10-14.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici