Răducanu pierde pentru prima dată un set la un Grand Slam, dar se califică în turul 2 la AO

Britanica Emma Răducanu a debutat la al doilea Grand Slam al carierei cu o victorie interesantă, în faţa americancei Sloan Stephens (67 WTA), fostă număr 3 mondial, calificându-se în turul doi la Australian Open, după un meci de luptă, ceva mai echilibrat decât o arată scorul.

780 afișări
Imaginea articolului Răducanu pierde pentru prima dată un set la un Grand Slam, dar se califică în turul 2 la AO

Într-unul din cele mai frumoase meciuri ale zilei din competiţia feminină, Emma Răducanu a câştigat în trei seturi, cu 6-0, 2-6, 6-1, după o oră şi 46 de minute de joc.

Răducanu a jucat practic singură în primul set, în care Stephens a reuşit doar 4 puncte, câte unul în game-urile 2, 3, 4 şi 6. A fost un 6-0 neverosimil, în care Răducanu a câştigat 24 din cele 28 de puncte jucate, 8 fiind erori neforţate ale americancei. E drept, britanica a servit excelent, trecând primul serviciu în 85% din cazuri şi câştigând 100% din serviciile reuşite.

Stephens a avut în faţă în setul secund o Emma Răducanu al cărei nivel de joc a scăzut la jumătate, atât statistic, cât şi ca energie. În game-ul de debut, americana a avut 5 mingi de break, valorificând-o pe ultima, după nu mai puţin de 16 mingi jucate.

Britanica a ripostat cu un rebreak egalizator la 2-2, însă a cedat la rândul ei serviciul de două ori la rând, game-ul de 2-5 fiind din nou unul disputat, cu 10 mingi jucate. Americanca a primit cadou setul, Răducanu având 19 erori neforţate, după doar 2 în primul set.

A fost primul set pierdut de britancă la un turneu de Grand Slam, după ce la prima sa participare, la US Open, nu cedase nici măcar un set.

Setul decisiv a părut să dea senzaţia că britanica s-a jucat doar de-a şoarecele şi pisica, ea ridicând din nou nivelul de joc şi ducând scorul la 5-0, doar game-ul 5 fiind ceva mai disputat. Răducanu s-a limitat la a juca lung şi agresiv, punându-şi adversara în situaţia de a face greşelile.

În cele din urmă, după ce Stephens a câştigat un game, pentru 5-1, Răducanu s-a impus cu 6-1 în decisiv, calificându-se mai departe.

În turul doi, Răducanu, favorită numărul 17, va juca cu muntenegreana Danka Kovinic (98 WTA).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici