Rădulescu nu vrea ca antrenorii să pregătească două echipe din acelaşi eşalon într-un sezon

Directorul Şcolii Federale de Antrenori din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Rădulescu, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că va propune Comitetului Executiv al FRF ca din sezonul următor un tehnician să nu mai poată antrena două echipe din acelaşi eşalon într-un sezon competiţional.

2 afișări
Imaginea articolului Rădulescu nu vrea ca antrenorii să pregătească două echipe din acelaşi eşalon într-un sezon

Rădulescu vrea ca antrenorii să nu mai poată pregăti două echipe din acelaşi eşalon într-un sezon

"Vreau să propun membrilor Comitetului Executiv al FRF ca din sezonul următor să se interzică, prin regulament, ca un antrenor să pregătească două echipe în acelaşi sezon dacă respectivele cluburi fac parte din acelaşi eşalon competiţional. Această problemă a fost deja discutată în Italia şi măsura a fost aplicată", a spus Rădulescu.

Rădulescu a ţinut să precizeze că interdicţia nu se aplică în cazul în care antrenorul semnează cu o echipă dintr-un alt eşalon. "Să nu se înţeleagă greşit. Dacă antrenorul are o ofertă de la un club dintr-un alt eşalon, el poate să semneze fără niciun fel de problemă. Problema s-a pus pentru că nu este corect ca un antrenor care a fost demis sau a demisionat de la o echipă, să plece cu toate informaţiile în altă parte şi să le folosească apoi împotriva clubului la care a fost angajat", a precizat oficialul FRF.

În ultimele cinci sezoane ale Ligii I s-au înregistrat 15 situaţii în care un antrenor s-a aflat pe banca tehnică la două echipe în acelaşi sezon competiţional:

2007-2008:

Mircea Rednic - Dinamo şi Rapid

2006-2007:

Sorin Cârţu - FC Naţional şi Poli Timişoara

Florin Marin - Ceahlăul Piatra Neamţ şi Jiul Petroşani

Dorinel Munteanu - CFR Cluj şi FC Argeş

2005-2006:

Petre Grigoraş - Farul Constanţa şi Oţelul Galaţi

Cosmin Olăroiu - Poli Timişoara şi Steaua Bucureşti

Aurel Şunda - Jiul Petroşani şi Oţelul Galaţi

2004-2005:

Sorin Cârţu - FC Argeş şi Oţelul Galaţi

Dumitru Dumitriu - Poli Timişoara şi Steaua

Gheorghe Mulţescu - Unirea Alba Iulia şi Poli Timişoara

Cosmin Olăroiu - FC Naţional şi Poli Timişoara

2003-2004:

Sorin Cârţu - Oţelul Galaţi şi Universitatea Craiova

Viorel Hizo - Ceahlăul Piatra Neamţ şi Rapid Bucureşti

Marius Lăcătuş - Ceahlăul Piatra Neamţ şi FC Braşov

Mircea Rednic - Rapid Bucureşti şi Universitatea Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici