Rafael Nadal a câştigat turneul de la Buenos Aires

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, cap de serie numărul unu şi locul 4 ATP, a câştigat, duminică, turneul de la Buenos Aires şi a egalat recordul de 46 de titluri cucerite pe zgură deţinut de argentinianul Guillermo Vilas, informează L'Equipe.

355 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal a câştigat turneul de la Buenos Aires

Rafael Nadal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nadal l-a învins, în finală, cu scorul de 6-4, 6-1, după o oră şi 26 de minute, pe argentinianul Juan Monaco, poziţia 60 în ierarhia mondială.

Spaniolul, aflat la primul titlu în 2015, a câştigat al 65-lea turneu din carieră şi i-a depăşit pe suedezul Bjorn Borg şi pe americanul Pete Sampras, ambii cu câte 64 de victorii. În acest clasament din Era Open conduce americanul Jimmy Connors, cu 109 turnee câştigate, urmat de cehul Ivan Lenl, cu 94 de titluri, elveţianul Roger Federer, cu 83 de titluri, şi John McEnroe, cu 77 de titluri.

În urma succesului de la Buenos Aires, Rafael Nadal va primi 250 de puncte ATP şi un cec în valoare de 91.050 de dolari, în timp ce Monaco va încasa 47.950 de dolari şi 150 de puncte ATP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici