Rafael Nadal, pentru a şaptea oară în finala turneului de la Roland Garros

Jucătorul spaniol Rafael Nadal, locul 2 ATP, s-a calificat, vineri, pentru a şaptea oară în finala turneului de la Roland Garros, a treia consecutiv, după ce l-a învins, cu scorul de 6-2, 6-2, 6-1, într-o oră şi 45 de minute, pe conaţionalul său David Ferrer, locul 6 ATP.

232 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal, pentru a şaptea oară în finala turneului de la Roland Garros

Rafael Nadal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nadal a câştigat toate cele şase finale jucate până în prezent. El a debutat pe zgura pariziană în 2005, când şi-a trecut primul titlu în palmares, apoi numele său a figurat pe lista învingătorilor în fiecare an, cu excepţia lui 2009, când a fost eliminat în optimile de finală.

Acesta a fost cel de-al 20-lea meci dintre Nadal şi prietenul său Ferrer, scorul devenind 16-4 în favoarea fostului lider mondial. Ferrer nu l-a învins pe Nadal pe zgură în ultimii opt ani, singura sa reuşită pe această suprafaţă în faţa actualului număr 2 ATP având loc în primul meci pe care ei l-au disputat, în 2004, la Stuttgart (sferturi de finală).

Pentru Ferrer, calificarea în semifinale reprezintă cea mai bună performanţă înregistrată la Roland Garros.

Acum, în ultimul act, Nadal îl va întâlni, duminică, pe învingătorul din meciul dintre sârbul Novak Djokovici, liderul ATP, şi elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP, partidă ce se va juca tot vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici