Rafael Nadal - Sam Querrey, finala turneului de tenis de la Acapulco

Spaniolul Rafael Nadal şi americanul Sam Querrey vor juca finala turneului de tenis de la Acapulco, Mexic, disputat pe suprafaţă dură şi dotat cu premii totale în valoare de 1.469.745 de dolari.

727 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal - Sam Querrey, finala turneului de tenis de la Acapulco

Rafael Nadal - Sam Querrey, finala turneului de tenis de la Acapulco (Imagine: Hepta/ Medifax Foto)

Vineri dimineaţă, Rafael Nadal (locul 6 în clasamentul mondial) a trecut de croatul Marin Cilic (locul 8 ATP), scor 6-1, 6-2, după o oră şi 25 de minute. Spaniolul a servit trei aşi şi nu a cedat niciodată serviciul, pentru a izbuti patru break-uri. De cealaltă parte, Cilic a avut probleme mari la serviciu (61% dintre puncte câştigate cu prima minge, 38% cu a doua) şi a pierdut un meci care se anunţa echilibrat.

Rafael Nadal, în vârstă de 30 de ani, are o serie de 14 victorii consecutive la Acapulco, după ce a câştigat trofeul în 2005 şi 2013.

În cea de-a doua semifinală de la Acapulco, australianul Nick Kyrgios (locul 17 ATP) a cedat surprinzător în faţa americanului Sam Querrey (40 ATP), scor 6-3, 1-6, 5-7. Pe durata celor 95 de minute, Kyrgios a reuşit 11 aşi, dar şi-a pierdut serviciul de patru ori. În schimb, Querrey a reuşit 13 aşi şi a cedat serviciul de două ori, de fiecare dată în primul set.

Nick Kyrgios (21 de ani) era considerat favorit după ce îl eliminase în runda precedentă pe sârbul Novak Djokovic, aflat pe locul 2 în clasamentul mondial. De cealaltă parte, Sam Querrey (29 de ani) i-a lăsat în afara competiţiei pe campionul de anul trecut, austriacul Dominic Thiem (9 ATP), şi pe belgianul David Goffin (11 ATP), care a reuşit în 2017 un sfert de finală la Openul Australiei şi finale la Sofia şi Rotterdam.

Duminică dimineaţă, de la ora 05.00, ora României, Rafael Nadal şi Sam Querrey se vor înfrunta pentru a cincea oară. Precedentele patru meciuri au fost câştigate de către iberic, la Cincinnati 2006, US Open 2008, Cupa Davis 2008 şi Madrid 2016. Americanul şi-a depăşit cea mai bună performanţă la Acapulco, după ce anul trecut s-a oprit în semifinale.

Câştigătorul întrecerii din Mexic va primi 500 de puncte în clasamentul ATP şi un cec în valoare de 321.290 de dolari, în timp ce învinsul va fi recompensat cu 300 de puncte ATP şi 157.510 dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici