Rafael Nadal, supus la un control antidoping inopinat înainte să plece la Paris

Tenismenul Rafael Nadal, locul 2 ATP, a fost supus, miercuri, unui control antidoping inopinat la reşedinţa sa din Manacor, cu puţin timp înainte ca spaniolul să plece la Paris, unde va participa la turneul de la Roland Garros, informează Marca.

475 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal, supus la un control antidoping inopinat înainte să plece la Paris

Rafael Nadal, supus la un control antidoping inopinat înainte să plece la Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sub titlul "«Vampirii» l-au vizitat pe Nadal înainte de Paris", Marca a scris că acest control al Agenţiei Mondiale Antidoping ar avea legătură cu o emisiune umoristică a Canal + din Franţa, care a sugerat că fostul lider mondial se dopează.

În luna februarie, în cadrul emisiunii Les Guignols de l'Info a fost difuzat un scheci care îl înfăţişa pe Nadal urinând în rezervorul automobilului propiu, fiind apoi surprins de poliţia franceză rulând cu viteza de 280 de kilometri/oră. Concluzia scheciului - "Sportivii spanioli nu câştigă întâmplător" - a fost prezentată pe un panou pe care erau afişate siglele mai multor federaţii sportive spaniole.

Federaţia Spaniolă de Tenis nu a "gustat" gluma francezuilor şi a dat în judecată postul TV pentru că a folosit ilegal logo-ul său şi pentru "insinuări inadmisibile şi injurioase".

Nadal a fost controlat antidoping şi la câteva zile după difuzarea emisiunii.

Marca reaminteşte că la ediţia din 2009, tenismenii spanioli David Ferrer, Fernando Verdasco şi Rafael Nadal au fost supuşi la teste antitoping la Roland Garros în aceeaşi dimineaţă, între orele 06.00 şi 08.00, ceea ce i-a indignat pe jucători.

Verdasco şi Ferrer vor locui şi anul acesta în acelaşi hotel cu Nadal, deţinătorul trofeului la Roland Garros, iar Marca îi avertizează că ar putea fi controlaţi din nou.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici