Raliul Clujului poate decide titlul de campion în acest weekend. Tempestini, favorit să scrie istorie

Un total de 79 de echipaje vor lua startul sâmbătă în Raliul Clujului, penultima etapă a sezonului 2023, care poate stabili şi numele campionului, Simone Tempestini fiind favorit să câştige titlul pentru a opta oară în carieră la numai 29 de ani.

110 afișări
Imaginea articolului Raliul Clujului poate decide titlul de campion în acest weekend. Tempestini, favorit să scrie istorie

Raliul Clujului poate decide titlul de campion în acest weekend. Tempestini, favorit să scrie istorie

Pilotul clujean, la bordul unui model Porsche 997 RGT, îl are în dreapta pe Sergiu Itu, alături de care a câştigat ultimele cinci titluri, a fost cel mai rapid şi la ultimele antrenamente înainte de startul etapei. Sportivi din 6 ţări sunt înscrişi la Raliul Clujului, o surpriză fiind şi prezenţa campionului mondial WRC2, Mads Ostberg, dar ca antrenor pentru Bogdan Cuzma.

Cu cinci victorii la Cluj, Simone Tempestini are nevoie doar de o clasare în Top 5 pentru a deveni campion matematic pentru a opta oară, astfel că îl va egala pe Titi Aur la numărul de trofee. Primul titlu naţional absolut pentru pilotul născut în Italia a venit la 21 de ani, în timp ce Aur a devenit campion pentru prima dată la 33 de ani.

Lupta de la Cluj se anunţă cea mai intensă din acest sezon, cu nu mai puţin de 12 modele cu configuraţie Rally2 la start. Câştigător în 2021, dar şi deţinător al recordului de prezenţe la Cluj, Bogdan Marişca se întoarce după abandonul de anul trecut şi vizează un nou loc pe podium.

La start este prezent şi echipajul format din fraţii Norbert Maior şi Francesca Maior. Deja campioni la 2 Roţi Motrice, aceştia se pregătesc pentru finala Europeanului de Raliuri, care are loc săptămâna viitoare în Ungaria. Cei doi sportivi de la Napoca Rally Academy sunt lideri la juniori în acest moment în competiţia continentală. La Cluj concurează şi italianul Roberto Dapra, unul dintre rivalii lui Maior pentru titlul european de juniori.

Startul festiv are loc vineri seară la Cluj Arena, iar raliul va debuta sâmbătă dimineaţă cu prima dintre cele 11 probe speciale. Raliul se desfăşoară exclusiv pe asfalt şi are o lungime de 125 de kilometri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici