Raliul Dakar – etapa 12: Gyenes rămâne pe 30 la general. Loeb la a 5-a victorie consecutivă de etapă

Emanuel Gyenes s-a clasat pe poziţia a 34-a la finalul etapei a 12-a din Raliul Dakar, disputată vineri între zona Empty Quarter Marathon şi Shaybah, o rută de 376 kilometri, din care 185 de probă specială. Tot vineri, francezul Sebastien Loeb a obţinut a 5-a victorie consecutivă de etapă la auto.

82 afișări
Imaginea articolului Raliul Dakar – etapa 12: Gyenes rămâne pe 30 la general. Loeb la a 5-a victorie consecutivă de etapă

Raliul Dakar – etapa 12: Gyenes rămâne pe 30 la general. Loeb la a 5-a victorie consecutivă de etapă

Pilotul român a parcurs proba specială în 02H 18' 17'', performanţă ce îl menţine cu două etape înainte de final pe locul 30 în clasamentul general la moto şi pe prima poziţie în clasamentul neoficial de la categoria „Original by Motul”, a concurenţilor ce nu beneficiază de asistenţă tehnică.

Etapa de vineri, dominată de un peisaj deşertic cu dune, a fost câştigată la clasa moto de chilianul Jose Ignacio Cornejo Florimo, urmat îndeaproape de australienii Daniel sanders şi Toby Price, ultimul trecând pe prima poziţie a clasamentului general.

La clasa auto, francezul Sebastien Loeb a câştigat a cincea etapă consecutiv, apropiindu-se la 01H 27' 10' de liderul necontestat al clasamentului general, qatarezul Nasser Al-Attiyah.

Etapa a 13-a, de sâmbătă, penultima a actualei ediţii, se va desfăşura pe traseul Shaybah - Al-Hofuf şi va măsura 675 de kilometri, din care doar 154 de probă specială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici