Rămăşiţele lui Bobby Fischer vor fi exhumate pentru a se efectua un test de paternitate

Curtea Supremă din Islanda a decis să permită exhumarea rămăşiţelor fostului şahist american Bobby Fischer, pentru a se demonstra dacă acesta a fost tatăl unei fetiţe din Filipine în vârstă de 9 ani, Jinky Young, care cere împreună cu mama sa, Marilyn, două treimi din averea fostului şahist.

66 afișări
Imaginea articolului Rămăşiţele lui Bobby Fischer vor fi exhumate pentru a se efectua un test de paternitate

Rămăşiţele lui Bobby Fischer vor fi exhumate pentru a se efectua un test de paternitate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit cotidianului englez Daily Mail, Curtea Supremă a dat câştig de cauză cererii formulate de Jinky Young, urmând să fie prelevate probe de ADN pentru a se efectua un test de paternitate.

Pentru a-şi susţine cererea, Marilyn şi Jinky Young au prezentat în instanţă fotografii, cadouri şi felicitări trimise de Fischer şi semnate "Tata", iar mama fetiţei a susţinut că a primit bani de la fostul campion mondial pentru întreţinerea copilului în 2006 şi 2007.

Cele două se luptă în instanţă cu Miyoko Watai, preşedintele Federaţiei de Şah din Japonia, care susţine că s-a căsătorit cu Bobby Fischer în 2004.

Fischer nu a lăsat un testament la moartea sa în 2008, la vârsta de 64 de ani, iar Miyoko Watai a fost declarată moştenitoarea averii fostului şahist american de origine germană, estimată la 1,3 milioane de lire sterline.

Potrivit sursei citate, doi dintre nepoţii lui Fischer, Alexander şi Nicholas Targ, au depus şi ei o plângere, iar Guvernul SUA încearcă să ajungă la o înţelegere pentru acoperirea unor taxe neplătite de fostul şahist.

După moartea sa, fostul şahist a fost înmormântat în cimitirul bisericii din Laugardaelir, localitate din Islanda unde s-a stabilit după dobândirea cetăţeniei acestei ţări în 2005. El a obţinut cetăţenia islaneză, evitând astfel să fie deportat în SUA, unde era acuzat că a încalcat legile deoarece a disputat un meci în Iugoslavia, în 1992.

Potrivit legii islandeze, soţia legitimă primeşte o treime din averea soţului decedat, în timp ce copilul legitim primeşte două treimi.

Fischer a fost unicul şahist de origine americană care a câştigat titlul de campion mondial, la 1 septembrie 1972, dupa ce l-a învins pe sovieticul Boris Spassky. El a pierdut titlul mondial la 3 aprilie 1975, deoarece a refuzat să-şi apere trofeul. Potrivit BBC, Fischer era foarte bolnav de mai mult timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici