Rapid a obţinut prima victorie după cinci etape, scor 4-2 cu Gaz Metan Mediaş

Rapid Bucureşti s-a impus, duminică, în faţa echipei Gaz Metan Mediaş, cu scorul de 4-2 (1-1), într-un meci contând pentru etapa a XI-a şi a reuşit să obţină primul succes după cinci partide în Liga I.

15 afișări
Imaginea articolului Rapid a obţinut prima victorie după cinci etape, scor 4-2 cu Gaz Metan Mediaş

Rapid a obţinut prima victorie după cinci etape, scor 4-2 cu Gaz Metan Mediaş (Imagine: Mediafax Foto)

Ultima victorie a formaţiei antrenate de Jose Peseiro a fost înregistrată în etapa a V-a de pe teren propriu, cu Dinamo, scor 2-1. De atunci, Rapid a mai disputat cinci partide în Liga I, unde a înregistrat patru înfrângeri: 0-1 cu FC Timişoara, 1-2 cu Unirea Urziceni, 1-3 cu FC Argeş şi 0-2 cu Pandurii Târgu Jiu, şi a obţinut o remiză, în deplasare, scor 0-0, cu FC Braşov.

Golurile au fost marcate de Fernandez '13, Spadacio '68, '83, Cesinha '71, pentru Rapid, respectiv Sabou '9 şi Curtean '78, pentru Gaz Metan Mediaş.

În minutul 9, Sabou l-a driblat pe Paulista şi a şutat la colţul lung, de la aproximativ 16 metri, peste Andrade, surprins ieşit dintre buturi.

În minutul 13, Pittbul a centrat de pe partea dreapta, iar Fernandes a reluat balonul cu mâna în plasă, de la aproximativ 6 metri.

În minutul 55, jucătorii formaţiei Rapid au solicitat arbitrului Marius Bocăneală să-i acorde cartonaş roşu portarului Şteţca, după un fault comis de acesta în poziţie de ultim jucător, însă centralul i-a arătat cartonaş galben fotbalistului de la Gaz Metan Mediaş.

În minutul 68, Şteţca a respins în faţă un şut al lui Costin Lazăr şi, pe fază, Spadacio a reluat la firul ierbii, în colţul din dreapta al portarului medieşean.

În minutul 71, Spadacio a executat în forţă o lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri, portarul echipei Gaz Metan a respins până la Cesinha care, nemarcat, a reluat cu capul, la colţul lung, execuţie care l-a prins pe picior greşit pe Şteţca.

În minutul 78, Curtean a executat direct pe poartă o lovitură liberă, de la aproximativ 25 de metri lateral-stânga, învingându-l pe Elinton Andrade care se aştepta ca fotbalistul medieşean să centreze în careu.

În minutul 83, Rapid şi-a mărit diferenţa pe tabela de marcaj după ce Costin Lazăr l-a angajat în adâncime pe Spadacio, acesta l-a driblat pe Şteţca şi a trimis balonul în poarta goală.

Rapid: 99. E. Andrade - 25. Vella, 3. R. Fernandes, 4. J. P. Andrade, 19. Bozovici - 13. Adefemi, 8. Paulista (15. Lazăr '60), 87. Pitbull (16. Herea '53), 30. Spadacio (18. Grigorie '89), 7. Cesinha - 11. Boya. Antrenor: Jose Peseiro.

Gaz Metan: 30. Şteţca - 2. Grillo, 19. Lazăr, 18. Falemi, 8. Buzean - 14. Sabou, 15. Hoban, 27. Eric (24. M. Voicu '70), 7. Curtean - 9. Boaru (11. Paina '90), 10. Prodan. Antrenor: Cristian Pustai.

Cartonaşe galbene: J.P. Andrade / Fl. Lazăr '27, Buzean '34.

Partida a fost condusă la centru de Marius Bocăneală, ajutat la cele două tuşe de Eduard Dumitrescu şi Florin Buzărnescu, iar Mihai Prodan a fost rezervă.

Observatori au fost desemnaţi Ion Turculeanu şi Ioan Mureşan.

Suporterii formaţiei giuleştene au afişat, la începutul partidei, un baner cu mesajul: "Rapid respiră doar prin noi", care a fost fixat la peluza de sub tabela stadionului "Giuleşti - Valentin Stãnescu".

Pentru a doua oară consecutiv, atât Fathi Taher, cât şi George Copos nu au asistat la partidă, precum şi niciunul dintre membrii Consiliului de Administraţie.

Pentru prima oară în istoria clubului, Rapid a început partida fără niciun fotbalist român pe teren.

Golul înscris de Daniel Sabou a fost primul în deplasare pentru formaţia Gaz Metan Mediaş în această stagiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici