Rapid Bucureşti este noua campioană a României la polo feminin

Rapid Bucureşti este în sărbătoare. Echipa feminină de polo a clubului feroviar a adus în vitrina clubului un nou titlu naţional la jocurile de echipă. Echipa antrenată de Eduard Rusu şi-a asigurat coroana cu un turneu înainte de finalul sezonului.

250 afișări
Imaginea articolului Rapid Bucureşti este noua campioană a României la polo feminin

Rapid Bucureşti este noua campioană a României la polo feminin

În ultima etapă, desfăşurată de vineri până duminică în Bazinul Floreasca din Capitală, rapidistele au câştigat atât cu Steaua, scor 11-6, cât şi cu Dinamo, 14-8. În urma acestui turneu, clasamentul se prezintă astfel: 1. Rapid 27 puncte, 2. Dinamo 21 puncte, 3. Steaua 15 puncte (fosta campioană), 4. Crişul Torpi Oradea 0p (echipă retrasă). Indiferent ce se va întâmpla la ultimul turneu, programat între 3-5 mai, clasamentul nu mai poate suferi modificări. O performanţă poate fi socotită şi clasarea pe locul 2 a echipei Dinamo, cu foarte multe junioare în componenţă.

A fost o vreme când Rapid Bucureşti era un nume de referinţă în campionatele României, la aproape toate jocurile sportive. Titlul naţional la handbal feminin din 2003, cele patru campionate consecutive câştigate în Superliga masculină la polo în perioada 2001-2004, dar mai ales cele zece coroane de regină obţinute la volei feminin începând cu 1992 (cele din urmă în 2004 şi 2006) sunt ultimele mărturii ale unei istorii frumoase şi furtunoase, marcată de o iubire ”alb-vişinie” fără limite.

În ultimii 14-15 ani, CS Rapid a resimţit însă din plin criza financiară şi statutul de club sportiv ancorat de un minister plin de intenţii bune, dar cu o problematică mult prea vastă. Vali Caciuriac, fosta glorie a atletismului românesc, preşedinta grupării din Giuleşti, a făcut minuni şi a menţinut toate secţiile pe linia de plutire. Nu ”s-a înecat” niciuna, dar nici nu au putut da vârtos din braţe pentru a înfrunta curentul. Ani buni, Rapid a rămas captivă în această realitate. A avut sportivi prezenţi la Jocurile Olimpice, şi-a păstrat echipele prin campionate, unele prin ligile secunde, dar cel mai important este că a existat.

În 2018, Rapid a început să reaşeze trofee în vistrină. Mai întâi a fost titlul la baschet 3x3 (masculin, prima ediţie). Al doilea trofeu a venit la începutul anului, când echipa feminină de polo a câştigat Cupa României. Acum, aceeaşi echipă aduce titlul în Giuleşti.

”Este o bucurie imensă pentru familia Rapidului. Acesta este doar începutul, pentru că avem un proiect frumos la polo feminin”, a declarat preşedinta CS Rapid, Vali Caciuriac.

Bazinul Rapid aşteaptă inaugurarea

Echipa feminină de polo Rapid Bucureşti a apărut în peisaj în urmă cu câţiva ani, la iniţiativa antrenoarei Cornelia Pereanu, prima femeie antrenor de polo din România. Sezonul acesta, sub coordonarea managerului Alex Badea, Rapid a transferat câteva jucătoare valoroase, inclusiv din străinătate, şi a reuşit să detroneze formaţia care făcea legea în campionat, Steaua. ”Acesta este începutul. După ce vom inaugura bazinul Rapid, iar toată activitatea se va muta acasă la noi, cu posibilitatea de a dezvolta grupele de copii şi juniori, valoarea noastră va creşte”, spune preşedinta Vali Caciuriac.

Bazinul Rapid a fost construit pe locul vechii piscine din vecinătatea stadionului. Construită prin anii ’80, acesta a funcţionat ca bazin descoperit pentru înotători şi poloişti, ulterior fiind acoperită şi decopertată, după cum a bătut vântul schimbării. După 1990, bazinul a rămas în ruină, fără să mai fie refăcut. Acum aşteaptă inaugurarea şi botezul marilor competiţii interne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici