Rapid - FC Vaslui, scor 3-2

Formaţia Rapid Bucureşti s-a impus, duminică, pe teren propriu, în faţa echipei FC Vaslui, cu scorul de 3-2 (1-1), după ce a fost condusă în două rânduri, într-o partidă contând pentru etapa a VI-a a Ligii I, ultima pentru oaspeţi înaintea debutului în grupele Ligii Europa.

96 afișări
Imaginea articolului Rapid - FC Vaslui, scor 3-2

Ovidiu Herea (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Golurile au fost marcate de Herea '19, '79, Buga '75, respectiv Nemanja Jovanovici '8, '66.

0-1: Gerlem a executat o lovitură liberă de pe partea stângă şi, nemarcat, Nemanja Jovanovici a reluat balonul cu capul la colţul lung al porţii lui Andrei Marinescu.

Min. 10: Costin Lazăr a şutat de la aproximativ 22 de metri, Kuciak a respins în faţă, iar balonul a ajuns tot la Costin Lazăr care a reluat, din voleu, însă acelaşi Kuciak şi-a salvat echipa de la gol.

1-1: Juliano Spadacio a centrat în mijlocul careului de 16 metri, în urma unei lovituri libere, iar Herea a şters balonul cu capul şi l-a învins pe Kuciak.

Min. 41: Zubar a deviat un balon care a ajuns la Spadacio şi mijlocaşul portughez a şutat însă mingea a fost deviată de un fundaş vasluian.

Min. 55: Ştefan Grigorie a reluat cu capul un balon centrat de Bozovici care a lovit însă bara transversală, după care a ajuns la Ioniţă însă acest a reluat slab şi a permis defensivei grupării moldovene să înlăture pericolul.

Min. 65: Ioniţă a intrat în careu, a încercat să-l dribleze pe portar, însă a fost doborât de acesta în suprafaţa de pedeapsă şi arbitrul Augustus Constantin a dictat penalti. Spadacio a tras pe colţul drept, dar Kuciak a respins.

1-2: În urma penaltiului ratat de Spadacio, oaspeţii au plecat pe contraatac, Milisavljevici a şutat la colţul lung, iar Nemanja Jovanovici a deviat, cu călcâiul, balonul în plasă.

Min. 77: Silviu Bălace l-a faultat pe Helder în marginea terenului, iar arbitrul Augustus Constantin i-a arătat al doilea cartonaş galben şi, implicit pe cel roşu. Bălace a protestat îndelung la această decizie.

2-2: Buga a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, în urma unei combinaţii cu Ioniţă. Buga l-a păcălit pe Zubar şi a şutat pe lângă portarul Kuciak.

3-2: Spadacio a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, la colţul lung, Herea a deviat mingea pe spate, care a lovit bara din dreapta lui Kuciak şi a intrat în plasă, iar Rapidul a intrat în avantaj pentru prima oară în această partidă.

Rapid: 1. A. Marinescu - 2. Helder, 32. Ad. Iencsi, 28. Ad. Iordache, 19. Bozovici - 6. Matici, 15. C. Lazăr - 20. Şt. Grigorie (29. Buga '68), 30. Spadacio, 10. Herea (23. M. Constantin '90+1) - 18. Joao Pinto (11. Al. Ioniţă '46). Antrenor: Viorel Hizo.

FC Vaslui: 1. Kuciak - 15. Buhuş, 16. Zubar, 26. Farkas, 17. Bălace - 23. Pavlovici (11. Milisavijevici '60) - 30. R. Costin (7. Buhăescu '90+4), 20. Ljubinkovici, 10. Gerlem - 80. Wesley - 11. N. Jovanovici (19. Temwanjera '80). Antrenor: Cristi Dulca.

Cartonaşe galbene: Grigorie '13, Herea '21, Matici '27, Ioniţă '61 / Wesley '27, Bălace '45+1, '77, Buhuş '56, Pavlovici '59, Kuciak '65

Cartonaş roşu: Bălace '77

Arbitri: Augustus Constantin (central) - Cristian Nica, Ionel Popa (asistenţi) - Victor Berbecaru (rezervă).

Observatori: Nicolae Grigorescu, Mircea Cezar Ionescu.

Supervizor: Vasile Avram.

La partidă au asistat aproximativ 3.000 de spectatori, printre care şi selecţionerul Răzvan Lucescu. Formaţia vasluiană a fost încurajată de un grup de aproximativ 20 de suporteri, care au sosit la stadion după marcarea primului gol al lui Jovanovici.

Suporterii formaţiei Rapid au afişat două bannere cu mesaje la adresa finanţatorului George Copos: "Nu vei înţelege Rapidul în veci, nu mai bine vinzi şi pleci?", "Rapid e unit, nu un profit".

Dulca: Meritam cel puţin un punct în Giuleşti

Antrenorul echipei FC Vaslui, Cristi Dulca, a declarat, duminică, după înfrângerea echipei sale, că gruparea sa merita cel puţin un punct în jocul respectiv.

"A fost un meci nebun în care am avut o şansă mare de a câştiga. Sunt dezamăgit că, după ce am condus cu 1-0 şi 2-1, am pierdut. Meritam cel puţin un punct în Giuleşti. Era important să câştigăm azi, sunt dezamăgit că am luat goluri din faze fixe. La faza eliminării lui Bălace a fost fault în atac. S-au dat multe faulturi care nu au fost, dar nu vreau să comentez arbitrajul", a spus Dulca.

Nicolae Manea: Nu ştiu câţi mai credeau că putem reveni

Directorul tehnic al echipei Rapid Bucureşti, Nicolae Manea, a declarat, duminică, după victoria formaţiei sale, că nu ştie câţi mai credeau în revenirea gazdelor, după ce au ratat un penalti şi au primit gol imediat.

"A fost un joc foarte frumos. Nu ştiu câţi mai credeau că putem reveni, după ce am ratat un penalti şi am luat gol imediat, dar este meritul jucătorilor. Rapid a meritat victoria. Ne-am dorit victoria mai mult decât Vasluiul. Arbitrul a avut un joc foarte greu, dar prestaţia lui nu a influenţat cu nimic rezultatul final. Nu a făcut greşeli capitale. Aveam nevoie de cele trei puncte pentru a rămâne în plutonul fruntaş, pentru că în acest an nu ne mai putem permite să ratăm calificarea în Europa. Rapid aşa a fost întotdeauna: pierde cu Astra şi bate Vasluiul. Ăsta este stilul Rapidului", a spus Manea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici