Rapid solicită depunctarea echipei Dinamo şi suspendarea terenului acesteia

FC Rapid solicită Comisiei de Disciplină a FRF sancţionarea FC Dinamo cu depunctarea şi suspendarea terenului propriu pentru scandările rasiste ale suporterilor alb-roşii la meciul direct din sferturile de finală ale Cupei României, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, directorul general Grigore Sichitiu.

13 afișări
Imaginea articolului Rapid solicită depunctarea echipei Dinamo şi suspendarea terenului acesteia

Rapid solicită depunctarea echipei Dinamo şi suspendarea terenului acesteia (Imagine: Mediafax Foto)

"Ce s-a întâmplat în tribune aseară nu este normal şi trebuie sancţionat. Acele scandări rasiste ale galeriei dinamoviste sunt jignitoare. Şi nu este prima dată când se întâmplă. De aceea solicităm Comisiei de Disciplină depunctarea clubului Dinamo şi suspendarea terenului propriu în conformitate cu articolul 54, alineatul 4 din Regulamentul Disciplinar", a spus Sichitiu.

Pe site-ul oficial al FC Rapid, conducerea clubului menţionează că, prin solicitarea sancţionării FC Dinamo, nu doreşte să conteste victoria cu 4-2 obţinută de aceasta în sferurile de finală. "Fără a intenţiona să conteste, într-o formă sau alta, victoria echipei Dinamo în sferturile de finală ale Cupei României, conducerea FC Rapid se declară oripilată de nivelul suburban la care au ajuns să se manifeste suporterii clubului Dinamo. Ceea ce s-a întâmplat aseară, la Piteşti, depăşeşte cu mult limita acceptată chiar şi pentru stadioanele de fotbal, populate, se ştie, nu doar cu iubitori de operă. Putem accepta ironia, putem înţelege chiar şi înjurăturile, dar nu putem fi, sub nicio formă, înţelegători cu scandările rasiste, puţin spus jignitoare, care n-au încetat decât foarte rar de-a lungul celor 90 şi ceva de minute ale partidei Dinamo-Rapid, de la Piteşti!", se arată pe site.

Conducerea grupării giuleştene a sesizat în acest caz şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

"FC Rapid solicită Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării şi comisiei abilitate a FRF judecarea acestor manifestări, inaccceptabile într-o societate normală, şi sancţionarea lor conform legilor şi regulamentelor în vigoare, ocolite mai mereu în situaţii similare. Rezultatul, cel puţin pe linie sportivă, nu poate fi decât – aşa cum stipulează paragrafele corespunzătoare ale ROAF – suspendarea stadionului Dinamo şi depunctarea echipei", se menţionează pe site.

Suporterii dinamoivişti au scandat, miercuri, în timpul partidei cu Rapid, "Noapte bună, ciorilor", "Cât e scorul, ciorilor?", "Zburaţi acasă!" şi "Antonescu de trăia pe ţigani îi omora". De asemenea, galeria formaţiei "alb-roşii" a afişat mai multe bannere, printre care "Din nou pe stadion miroase a esenţă de rom" şi "Vrabia mălai visează".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici